50 000 регистрирани земеделски производители са получили субсидии в общ

...
50 000 регистрирани земеделски производители са получили субсидии в общ
Коментари Харесай

120 млн. лв. от субсидии не са декларирали земеделци пред НАП

50 000 регистрирани аграрни производители са получили дотации в общ размер 120 млн. лева през 2017 година, не са подали данъчни заявления и не са платили налози и осигуровки върху тях, стана ясно откакто Национална агенция за приходите получи данни от Държавен фонд „ Земеделие " за изплатените през предходната година дотации. Има и забележителен брой земеделци, които са подали данъчни заявления, само че в тях са показали по-малък приход от получения. Най-голям брой отклонения са засечени в Кърджали, Хасково и Благоевград, сочи анализът на данъчните.

През седмицата Национална организация за приходите стартира осведомителна акция към всички аграрни производители, които са позволили грешки в данъчните си документи. Според закона те имат право да подадат коригираща декларация за приходите до 1 октомври 2018 година Освен с писма по електронната поща, жителите ще бъдат известени и по телефона, допълват от приходната организация. Предстоят срещи с кметовете на общини, в които са открити най-вече пропуски, офисите на Национална агенция за приходите също имат подготвеност да дадат информация. Консултация по въпроса може да се получи и на телефона на Информационния център на Национална агенция за приходите 0700 18 700.

Заедно с уведомленията за корекции, земеделците ще получат и специфична листовка, която в детайли изяснява данъчните и осигурителните им задължения към бюджета (вж. прикачения документ).

Национална агенция за приходите обменя данни с доста институции и в следствие от това разполага с информация за приходи, които подлежат на облагане. В момента приходната организация извършва стратегия за възстановяване данъчната дисциплинираност на земеделските производители.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР