5 ползи от видео мониторинга с Dahua Wizmind технология В забързаното

...
5 ползи от видео мониторинга с Dahua Wizmind технология
В забързаното
Коментари Харесай

5 ползи от видео мониторинга с Dahua Wizmind технология


5 изгоди от видео мониторинга с Dahua Wizmind технология

В забързаното ни всекидневие не са необичайност забравените раници и чанти в рейсове, метро, спирки, магазини. С цел бърза реакция и решение на проблеми при забравени или изоставени предмети Dahua Technology сътвори точния инструмент за справяне с тези постоянно срещани обстановки – Dahua Wizmind Object Monitoring.



Откриване на обекти (минимум 6 вида)

Deep Learning логаритъмът на Dahua – Wizmind 5 Series предлага доста тъкмо категоризиране на шест типа обекти: чанта за багаж, раница, кутия, пазарска чанта, велосипед и мотоциклети, както и тяхното разкриване във видео запис. Процесът разрешава до четири дейни и работещи по едно и също време AI правила за разбор на зона в сцена и е в положение да открие до 100 обекта в секунда с до 95% акуратност, когато е в режим на търсене в записи. В допълнение към това, Object Monitoring също поддържа точна формулировка на търсенето въз основа на условията на оператора (например портфейл, мобилен телефон, шапка и др.).

Изоставени/липсващи обекти

Сканирането на обекти разрешава изпращане на алармена нотификация в мониторинг центъра в действително време. Например, в случай че пасажер по време на пиков час не помни чантата си в зоната на метро станция или жп гара. Камерата от серия Wizmind 5, която следи сцената, може да я открие в точния момент и да изпрати алармен сигнал в мониторинг центъра и операторът навреме да уведоми посредством звуково известие в зоната.

По същия метод, в случай че обект в зоната на видеонаблюдение е премахнат/изчезнал, посредством камерата се задейства алармен сигнал към контролния и мониторинг център, което разрешава на защитата да предприеме своевременни дейности и да предотврати възможна кражба или вандализъм.

Полезност в контрола и поддръжката на публични места

Ако обект е оставен в зоната на видеонаблюдение и надвиши авансово заложения предел за време на престой, WIzmind камерата изпраща към мониторинг центъра алармена нотификация. Функцията е изключително потребна за зони, които би трябвало да бъдат поддържани безпрепятствени и се управляват в режим 24/7.

Точно подобен образец са пожарните изходи. Те би трябвало да са налични когато и да е. Използвайки Wizmind мониторинг на обекти, операторите могат да начертаят зоната на сцена на пожарен излаз и да я наблюдават автоматизирано. Когато предмети като колела, кашони, колички за извършване на покупки бъдат открити оставени в региона за по-дълъг от заложения интервал от време, ще се задейства алармена нотификация, предупреждаваща личния състав по сигурността за събитието. Тази умна функционалност доста оказва помощ за поддържането на реда и спазването на разпоредбите и способства за автоматизиране на предотвратяването на злополуки посредством обезпечаване на чисти изходи за евакуация при положение на пожар.

Филтър за подправени алармени сигнали

Фалшивите алармени известия, породени от други и разнообразни движещи се или падащи обекти като листа, домашни любимци и ярки/отразени светлини, могат да повлияят неподходящо на всяка функционалност за видеонаблюдение. Когато се употребява Wizmind видеонаблюдение на обекти, изключенията се филтрират дейно, като по този метод се понижава броят на подправените алармени сигнали и операторите в мониторинг центъра са по-ефективни в своята работа.

Ключово приложение

Wizmind откриването на тъкмо избрани обекти в зоната на видеонаблюдение може и оказва помощ за моменталното намиране на изгубени или забравени движимости, като също по този начин подсигурява оптималната сигурност и надзор в региона на видеонаблюдение. Лесно наличните функционалности на Dahua Wizmind са мощно ефикасни и изключително използвани в железопътни гари, автогари, летища, чакални, лечебни заведения, огромни супермаркети, пунктове за заплащане на такси и сметки, МОЛ-ове и други

 е народен водач в доставката, адаптирането и подготовката на планове и решения за видео-ориентирани интелигентни артикули, решения и услуги за сигурност.

За повече информация и поръчки се свържете с вашия търговец или ни намерете на: [email protected], телефон: 0897 807 600, както и в офисите ни в, , , .

(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР