5 години затвор поиска прокуратурата за бившия зам.-кмет по транспорта

...
5 години затвор поиска прокуратурата за бившия зам.-кмет по транспорта
Коментари Харесай

Прокуратурата иска 5 години затвор за Евгени Крусев

5 години затвор изиска прокуратурата за някогашния зам.-кмет по превоза на София Евгени Крусев, оповестява Нова телевизия.

Той е обвиняем за закононарушение по работа, обвързвано с ремонта на столичната ул. " Граф Игнатиев ".

Държавното обвиняване твръди, че става въпрос за реорганизация на към този момент съществуващо трамвайно трасе с направени хидроложки и геоложки изследвания. Според прокуратурата е противоречив доводът за ненадейно появили се подпочвени води.

Промяната в изискванията на публичната поръчка целяла да се употребяват по-евтини и некачествени материали.

В обвинителния акт се показва и че р азликата в контрактуваната и платената сума е в интерес на компанията реализатор.
 Свидетел въртял движимости лица на пръста си за подложката на Графа
Свидетел въртял движимости лица на пръста си за подложката на Графа

Това съобщи юристът на Евгени Крусев Менко Менков

Самият Крусев изрично отхвърли да е компрометирал процедурата . Пред съда той акцентира, че решенията за типа материали, които да се употребяват, са се взимали от експертен съвет.

Той посочи, че ремонтът на ул. " Граф Игнатиев " е бил голямо предизвикателство, защото от 25 години не е било правено възобновяване в тази част на София. По негови планове всеки ден закъснение на ремонта е коствал към 25 000 лева на сдружението " Столичен електротранспорт " поради недвижещите се по трасето трамваи.

Очаква се до края на днешния ден Спецсъдът да излезе с решение.

Припомняме, като завеждащ ресора " Транспорт и транспортни връзки " в столична община, откакто стартира следствие против него за корист в интерес на компанията, която ремонтира столичната улица " Граф Игнатиев " - " Джи пи Груп ".
 Крусев спазил закона до последната му писмен знак
Крусев спазил закона до последната му писмен знак

Ул. " Граф Игнатиев " щяла да е една от най-хубавите софийски улици

Крусев бе предаден на съд за това, че е нарушил Закона за публичните поръчки, както и отговорностите си, като значително е изменил изискванията по подписания контракт с " Джи Пи Груп " АД за ремонта на ул " Граф Игнаиетв ", като е облагодетелствал " Джи Пи Груп " и е нанесъл вреди за Столична община - на сдружението са заплатени строително-монтажни работи на повишени цени в размер на 621 194,01 лв. с Данък добавена стойност, както и са заплатени неизпълнени количества и размери строително-монтажни работи в размер на 298 669,54 лв. с Данък добавена стойност - или общо 919 863,55 лв. с Данък добавена стойност.

Ремонтът на " Графа " като се изключи че продължи доста по-дълго от предстоящото, бе съпътван от редица кавги - за , за плочките, за , слагане на, виброизолационната настилка и други - приключи и с доста забележки, които, както се разбра, по този начин и няма да бъдат отстранени. Дефектите обгръщат 15 дка от общо 40 дка ремонтирана повърхност, а строителят
 Тръгва делото против Евгени Крусев за релсите по Графа
Тръгва делото против Евгени Крусев за релсите по Графа

Ремонтът бе придружен от редица кавги
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР