5 деца загинаха в крайпътния взрив в западния Афганистан, предаде

...
5 деца загинаха в крайпътния взрив в западния Афганистан, предаде
Коментари Харесай

5 деца загинаха при експлозия в западен Афганистан

5 деца починаха в крайпътния гърмеж в западния Афганистан, съобщи Al Jazeera.

Експлозията е избухнала на пазара в провинция Херат. Ранени са още 20 души.

Експлозивното устройство е било прикрепено към мотоциклет. Целта на бомбардировката към момента не е избрана.

По думите на представителя на губернатора на провинцията Джелани Фархад отдалечено следена бомба е избухнала, когато автомобилът на районния шеф минавал около пазара.

При друга детонация в област Кама на провинция Нангархар, петима души, в това число трима цивилни, бяха ранени, откакто незнаен мъж вкарва ръчна граната в полицейски надзорен пункт , съобщи провинциалният представител Атаула Хогиани.

Според тримесечен отчет на Мисията на Организация на обединените нации за подкрепяне в Афганистан (UNAMA), взривни устройства са умъртвили 53 цивилни и оставили 269 души ранени през първите три месеца на тази година, което е с 21% повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Цифрите не включват жертви от самоубийствени атентати.

Талибаните, които бяха отстранени от властта от ръководените от Съединени американски щати сили през 2001 година, водеха кървясъл протест против подкрепяното от западната страна държавно управление.

Проправителствените сили се борят за битка с въоръжената група, която ръководи съвсем половината от разкъсваната от войната страна.

Цивилните нееднократно са били забъркани в конфликтите, като статистическите данни на Организация на обединените нации демонстрират повече от 32 000 убити и 60 000 ранени през последните 10 години.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР