5,5 кг кокаин, укрит в товарен автомобил, задържаха митнически служители

...
5,5 кг кокаин, укрит в товарен автомобил, задържаха митнически служители
Коментари Харесай

Над 5,5 кг кокаин в кабината на товарен автомобил откриха на МП Калотина

5,5 кг кокаин, укрит в товарен автомобил, задържаха митнически чиновници на Министерство на правосъдието Калотина.

Около 09:15 ч. на 30.09.2022 година на Митнически пункт Калотина идва товарен автомобил с турска регистрация, пътуващ от Германия за Турция. Водачът му - турски жител с букви Г.Я., показал на митническите чиновници документи за транспортираната стока, като декларирал, че транспортира машини за автосервизи, оповестиха от Агенция „ Митници “.

Служители от Териториална дирекция Митница София селектирали транспортното средство за щателна инспекция. В кабината на влекача, след унищожаване на централен панел от таблото, във фабричната празнина митническите инспектори разкрили четири пакета, облепени с тиксо. В хода на инспекцията лидерът съобщил за още един, намиращ се в ниша на арматурното табло на автомобила. Всички открити пакети съдържали бяло прахообразно вещество. При осъществения полеви наркотест то реагирало на кокаин. Общото количество на откритото наркотично вещество е 5,540 кг. По време на огледа на местопроизшествието били конфискувани пакетите, товарната комбинация, телефонни апарати и документи.

Изготвената експертна информация от лаборатория е удостоверила, че откритото вещество съставлява кокаин. То е с висока степен на риск за публичното здраве, заради нездравословния резултат от злоупотребата с него, неразрешено е за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.

Под управлението на Софийска окръжна прокуратура по случая се води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 242, алинея 2 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия прокурор привлеченият като обвинен лидер на транспортното средство Г.Я. е арестуван за период до 72 часа. С оглед съществуване на законовите предпоставки е импортирано в съда искане за взимане на мярка за неотклонение против него. Разследването продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР