5 412 излезли от употреба моторни превозни средства са установени

...
5 412 излезли от употреба моторни превозни средства са установени
Коментари Харесай

През 2022 г. са установени над 5 400 излезли от употреба автомобили в София


5 412 излезли от приложимост моторни транспортни средства са открити от Столичен инспекторат през предходната година, оповестиха от пресцентъра на Столична община.

На паркираните на общински терени изоставени коли са сложени стикери. В рамките на 3 месеца притежателите имат опция да преминат годишен механически обзор на колите си, да ги реалокират на частни терени или сами да ги предадат за преработване.

Най-много стикирани коли за предходната година има в регионите „ Младост “, „ Красно село “ и „ Надежда “. Собствениците на 1300  автомообили са ги преместили доброволно  от общински площи, намиращи се в „ Изгрев “, „ Младост “, „ Сердика “, „ Подуяне “ и „ Илинден “, а близо 300 коли са минали обзор и за тях не е в действие предписанието. Репатрирани на площадки за разкомплектоване са повече от 600 негодни автомобила. 

Работата по определяне на излезли от приложимост транспортни средства не престава, както и тяхното унищожаване. По време на  ежедневния надзор инспекторите поучават притежателите на изоставени коли да ги предадат за скрап или да ги реалокират от общинските терени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg