49 възпитаници с отличен успех на Висшето училище по сигурност

...
49 възпитаници с отличен успех на Висшето училище по сигурност
Коментари Харесай

Президентска стипендия за пълни отличници на ВУСИ

49 ученици с отличен триумф на Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система получиха грамоти и награди във връзка идния 8-и декември – празник на българските студенти.

Това стана по време на особено празненство, проведено от Академичното управление и Студентския съвет на пловдивския вуз.

По традиция президентът на ВУСИ проф. д.п.н. Георги Манолов връчи президентска стипендия за цялостно отличие. Тази година нейни носители са третокурсниците Симона Венкова от компетентност „ Национална сигурност “ и Станислав Младенов от „ Противодействие на престъпността и запазване на публичния ред “.

„ Този празник има исторически обичаи, наложени във времето, и той се свързвал постоянно с това, че студентите са били в предните редици на обществения напредък, на битката за повече правдивост, независимост и народна власт “ – сподели в приветствието си към студентите проф. д.п.н. Манолов.

„ Това е действителността до ден сегашен след Освобождението и основаването на Софийския университет като първото висше учебно заведение. Неслучайно България е единствената страна в света, в която студентите имат личен празник, тъй като постоянно са били в челото на тези борби за по-щастлив живот и за по-голяма обществена правдивост “ – означи президентът на ВУСИ.

Той добави, че 8-и декември е ден, на който се прави равносметка за университетските достижения, само че се начертават и новите хоризонти за развиване.

„ В близкото минало, в дните преди празника, се организираха от страна на страната срещи със студентите на национално равнище, като се отчиташе направеното и това, което следва. В днешно време, за жалост, липсва тази форма на другарство сред държавната власт и студентите “ – показа проф. д.п.н. проф. Манолов.

„ Като заместник-председател на Асоциацията на частните висши учебни заведения към този момент 15 години повеждам дружно с сътрудниците борба нашите най-хубави студенти от частните висши учебни заведения да получават държавна стипендия. Някои споделят: Те са частници, откъде-накъде. Уважаеми сътрудници, питайте, когато ни гостуват политиците, и то доста остро ги питайте: Къде в Закона за висшето обучение написа, че стипендиите на българските студенти се дават единствено на тези, които учат в държавни висши учебни заведения и университети? Никъде. Добрият студент, отличният студент няма значение къде се образова. Той е еднообразно добър и отличен, било в държавно, било в частно висше учебно заведение “ – разясни президентът на ВУСИ.

Той пожела на студентите да съчетават ловко потребното с приятното, като приготвят усърдно образователния развой и да честват от сърце, тъй като животът е освен четене.

Председателят на Настоятелството на ВУСИ Олга Манолова връчи грамотите, стипендиите и премиите на студентите с триумф 5,80 – 5,90, като пожела на всички да бъдат здрави, доста устремени и дръзновени.

„ Днес тук – от тази пейка,  продължавайте да мечтаете и да усвоявате познания, с цел да може на следващия ден да сте най-пълноценни жители на нашата страна “ – акцентира тя.

„ Уверени сме, че този ден е най-истинският и паметен за всеки един от нас “ – сподели в приветствието си към своите сътрудници ръководителят на Студентския съвет Илиян Илиев.

„ Студентският празник символизира младежкия ни ентусиазъм към познание, устрема ни да сбъднем фантазиите си и да изградим една сполучлива кариера, както и да създадем света, в който живеем, още по-красив и по-добър “ – уточни той и благодари на управлението за основаната същинска академична атмосфера във Висшето учебно заведение по сигурност и стопанска система.

По традиция тържествената гала приключи с обща фотография и поздравления.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР