49-каратов диамант, чийто анализатори смятат, че е на стойност до

...
49-каратов диамант, чийто анализатори смятат, че е на стойност до
Коментари Харесай

Уникален диамант изчезна при голямата кражба в Дрезден

49-каратов елмаз, чийто анализатори считат, че е на стойност до 12 милиона $, е измежду над дузина инкрустирани със скъпоценни камъни предмети, откраднати от немския държавен музей в зрелищна кражба.
Публикувайки лист на движимостите, изчезнали след наглото нахлуване в понеделник, от музея в кралския замък на Дрезден споделят, че откраднатите предмети включват меч, чиято ръкохватка е инкрустирана с 9 огромни и 770 по-малки диаманта и ножница, която съдържа фамозния 49-каратов Дрезденски бял елмаз.
Единадесет продукта липсват изцяло, а обособени елементи от още три предмета също са изчезнали.
Дрезденският бял елмаз е едно от най-ценните бижута в сбирката на някогашния саксонски държател Август Силния. Тобиас Корминд, ръководещ шеф на диамантената компания " 77 Диаманта ", сподели за AFP, че може да коства до 10 или 12 млн.долара, като добави, че крадците са " блъснали джакпота ".
" Никой от диамантите самичък по себе си не е толкоз специфичен, като се изключи огромния " Дрезден Уайт ", сподели той.
49-каратовият елмаз е изсечен при започване на 18 век и е платен на голяма цена от Август Силния, тогавашен държател на Саксония, през 1728 година
Полицията съобщи, откакто изследва видеоматериала, че има общо четирима причинители. Шефът на полицията в Дрезден Йорг Кубиеса съобщи пред телевизия ZDF, че зад грабежа може да стои " незаконна тайфа ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР