49-годишният Шон Кори Картър, по-известен като Джей Зи, е първият

...
49-годишният Шон Кори Картър, по-известен като Джей Зи, е първият
Коментари Харесай

Списание Форбс: Джей Зи е първият рапър милиардер

49-годишният Шон Кори Картър, по-известен като Джей Зи, е първият хип-хоп реализатор милиардер, разгласи " Форбс ". Бизнесът му включва продуциране на музика и вложения в мода и недвижими парцели, напомня Би Би Си. Общото положение на него и брачната половинка му Бионсе от години надвишава 1 милиард $.


Първият албум на Джей Зи е публикуван през 1996 година и след това става част от " 500 най-велики албума " на списание " Ролинг Стоунс ". Той издава 13 независими албума и 5 взаимно с други реализатори. Всички те, дружно с издадените сингли, са продадени в над 100 милиона копия в целия свят. Носител е на 22 награди " Грами ", а през 2017 година става първият рап реализатор, част от Залата на славата за създатели на песни.

Почти половината от положението на Джей Зи обаче е насъбрано от присъединяване му в шампанското " Armand de Brignac " и коняка " D`Usse ". Заедно със брачната половинка си Бионсе той е и един от основателите на музикалната платформа " Тидал ".

Джей Зи е на корицата на последното издание на " Форбс " дружно с различен милиардер - Уорън Бъфет. За него Бъфет споделя:
" Джей преподава в доста по-голяма класна стая, в сравнение с аз в миналото ще преподавам. Той е индивидът, от който един юноша, който пораства, би трябвало да се учи. "
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР