485 потребители на територията на Община Чепеларе ще получават топъл

...
485 потребители на територията на Община Чепеларе ще получават топъл
Коментари Харесай

485 души на територията на община Чепеларе ще получават топъл обяд

485 консуматори на територията на Община Чепеларе ще получават топъл обяд. Това оповестиха от Общината. Кметът на Чепеларе Славка Чакърова и Веска Димитрова – Директор на дирекция ФСД в Община Чепеларе подписаха в допълнение съглашение № 8 към контракт по план „ Осигуряване на топъл обяд – Чепеларе “.

Подписаният контракт BG05FMOP001-3.002-0007-C07 „ Осигуряване на топъл обяд – Чепеларе “ от 18.07.2016 година е финансиран по Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне, съфинансирана от Фонда за европейско подкрепяне на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ), интервенция вид 3 –BG05FMOP001-3.002 „ Осигуряване на топъл обяд – 2016-2020”.

С подписването на анекса се добавя и надгражда обсега на настоящата Обществена столова –Чепеларе, финансирана от МТСП Фонд-СЗ, като с това се обезпечава достъпът на по-голям брой хора в неравностойно състояние до обществената услуга:

1. Лица и фамилии на месечно подкрепяне по реда и изискванията на чл.9 от ППЗСП,

2. Лица с потвърдена липса на приходи и близки, които да се грижат за тях, открито от съответната Държавно стопанско предприятие

3. Самотно живеещи лица и фамилии, получаващи минимални пенсии – за застрахователен стаж и възраст; за инвалидност; наследствени пенсии; пенсии, несвързани с трудова активност.

4. Скитащи и бездомни деца и лица.

5. Лица от уязвими групи – жители на трети страни, по смисъла на § 1., т.17 от Допълнителни разпореждания от Закона за убежището и бежанците. Проектът ще обхване 485 консуматори от всички обитаеми мести на територията на Община Чепеларе, които ще получават топъл обяд за интервал от 13 месеца /267 работни дни/ считано от 1 декември 2018 година. Потребителите, които ще употребяват услугата са утвърдени от Дирекция „ Социално подкрепяне “ – Смолян, след подадени от тях заявки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР