4800 телекомуникационни кули на United Group стават собственост на TAWAL(снимка:

...
4800 телекомуникационни кули на United Group стават собственост на TAWAL(снимка:
Коментари Харесай

United Group продаде пасивната си инфраструктура на TAWAL


4800 телекомуникационни кули на United Group стават благосъстоятелност на TAWAL
(снимка: United Group)

Т елекомуникационн ият и медиен оператор United Group, в състава на който е Виваком, реализира съглашение за продажбата на 100% от пасивната инфраструктура на мобилните мрежи в България, Хърватия и Словения на TAWAL, дъщерно сдружение на stc Group.

Пасивната инфраструктура от над 4800 кули се прави оценка на 1,22 милиарда евро без заеми и парични средства. Цената ще бъде напълно платена и съставлява 20,1 пъти EBITDAal (печалбата преди налози, лихви, обезценка, след лизинг и преди МСФО 16), оповестиха публично от United Group.

Продажбата на пасивна инфраструктура на мобилни мрежи е настояща наклонност в бранша в Европа и по света. Приходите от продажбата ще разрешат на United Group доста да понижи задлъжнялостта си и ще обезпечат средства за предстоящ напредък, обявиха от компанията.
още по темата
Очаква се транзакцията да помогне на United Group да продължи да влага в мобилната си мрежа, в това число да осъществя проектите си за създаване на близо 2000 нови базови станции през идващите 20 години.

Сделката е първата инвестиция на TAWAL в европейския телекомуникационен бранш. TAWAL е най-големият снабдител на интегрирана ИТК инфраструктура в Близкия изток и Северна Африка и има портфейл от над 16 000 мобилни кули.

United Group, с мажоритарен притежател капиталовата компания BC Partners, оперира в Югоизточна Европа, където ръководи необятно портфолио от активи, включително мобилни и закрепени интернет услуги, малките екрани, онлайн и печатни медии.

Финансов съветник на United Group по договорката е Goldman Sachs. Групата ще продължи да осъществя покупко-продажби по сливания и придобивания и да търси спомагателни благоприятни условия да уголемява наличието си в Европейски Съюз. В идния понеделник United Group ще разгласява годишните си финансови резултати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР