48-ото Народно събрание прие Националната стратегия за младежта 2021-2030 г.

...
48-ото Народно събрание прие Националната стратегия за младежта 2021-2030 г.
Коментари Харесай

Народното събрание прие Националната стратегия за младежта 2021-2030 г.

48-ото Народно заседание одобри Националната тактика за младежта 2021-2030 година със 130 гласа „ за “, 25 „ срещу “ и 1 „ въздържал се “. Това се случва след двегодишно закъснение на процеса по одобряването ѝ.

Националната тактика за младежта за интервала 2021-2030 година е главният стратегически инструмент за обмисляне и използване на държавната политика за младежта като дефинира нейните съществени и характерни цели и цели за идващите 10 години, както и ограниченията за тяхното реализиране.

При създаването на тактиката е регистриран фактът, че младежките политики в България обрисуват систематичен и холистичен метод за основаване на удобни условия за младите българи да бъдат пълноценни членове на обществото и мотори на положителна смяна.

Визията на Националната тактика за младежта 2021-2030 година е „ Способни, ангажирани и овластени младежи, подготвени да развиват своя цялостен капацитет и умишлено да способстват за развиването на Република България в подтекста на европейското семейство и световния свят “.

За постигането на тази визия, тактиката се концентрира върху следните цели: поощряване на неофициалното обучение; поощряване на заетостта и поддръжката за младежи, които не учат, не работят и не се обучават; поощряване на ангажираността, присъединяване и овластяването на младите хора; развиване и одобряване на младежката работа в народен мащаб; съгласуваност, приемливост и европейска принадлежност; поощряване на здравословен и природощадящ метод на живот; поощряване на културата и творчеството измежду младите.

Мониторингът на положението на младежите в страната ще се реализира посредством следене на знаците, заложени в Национална тактика за младежта 2021-2030 година, както и спомагателни такива, планувани в Годишните проекти за младежта, дефинирани въз основата на предстоящите резултати от осъществяването на заложените ограничения.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР