48-годишна жена бе осъдена за търговия със стоки, имитиращи известни

...
48-годишна жена бе осъдена за търговия със стоки, имитиращи известни
Коментари Харесай

Условна присъда и 300 лева глоба за продажба на стоки менте

48-годишна жена бе наказана за търговия със артикули, имитиращи известни марки. С решение на Варненския областен съд й бе наложено наказване от 4 месеца отнемане от независимост условно и санкция в размер на 300 лв..

На 18 май предходната година при осъществена инспекция в магазин в „ Златни пясъци “, стопанисван от компания на подсъдимата, било открито предложение за продажба на облекла – тениски, спортни панталони и горнища, къси панталонки, якета и други, носещи знаци със запазените марки на общо 10 международно известни задгранични търговски сдружения, без единодушието на притежателите на изключителните права.

Според назначената експертиза знаците, сложени върху откритите в магазина артикули, са сходни със предпазените регистрирани търговски марки, което е причина за комплициране на потребителите и свързване на знака с истинските марки. Общата стойност на въпросните артикули е за над 42 000 лв..

Веществените доказателства, предмет на закононарушението, се лишават в интерес на страната и след влизане в законна мощ на присъдата следва да се унищожат.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР