470 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за

...
470 машини са обработвали пътищата от
републиканската пътна мрежа през нощта,
за
Коментари Харесай

470 машини са обработвали републиканските пътища през нощта

470 машини са обработвали пътищата от републиканската пътна мрежа през нощта, за да се обезпечи безвредно пътешестване на шофьорите. Снегопочистващата техника на пътноподдържащите компании е в 24-часов работен режим. Съоръженията и настилките се обработват против замръзване и хлъзгавост.

Поради снегонавявания е затворен най-високият старопланински проход – „ Троянски ”. В област Смолян е ограничено придвижването на тежкотоварни автомобили над 12 тона и прекосяването с ремаркета и полуремаркета през прохода „ Превала ”.

За повишение сигурността на движение при нужда ще се затварят отделни участъци за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради силния вятър и снегонавявания, е възможно трафикът да се стопира напълно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ апелира шофьорите да потеглят на път с коли, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да спазват отдалеченост, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.

Всички жители и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР