47-то Народно събрание се събира на първо заседание утре, където

...
47-то Народно събрание се събира на първо заседание утре, където
Коментари Харесай

Изненада. Кой е поканен на клетвата на депутатите

47-то Народно заседание се събира на първо съвещание на следващия ден, където депутатите ще положат клетва, припомнят от Народното събрание на уеб страницата на институцията. По традиция то ще стартира в 9.00 часа  и ще  бъде излъчено директно по Българска национална телевизия и БНР.

Съгласно Конституцията първото съвещание на Народното събрание ще бъде намерено от най-възрастния присъстващ депутат. В 47-я парламент  това е Силви Кирилов.

След полагането на клетвата народните представители ще подпишат клетвени листове. В пленарната зала ще прозвучат химнът на Република България и химнът на Европейския съюз.

По протокол, в случай че президентът реши, може да вземе думата и да произнесе слово пред депутатите. Радев направи това при свикването на Народно събрание през април, само че не и през юли. Сега обаче се чака да има изявление пред народните представители, които два пъти преди този момент се провалиха в опита си да сформират кабинет.

По традиция на първото съвещание на новоизбрания парламент изказвания вършат представители на показаните в Народното събрание партии и обединения. След това ще бъде определен ръководител на Народно събрание.

На първото съвещание на 47-ото Народно заседание ще участват президентът Румен Радев, вицепрезидентът Илияна Йотова, както и служебният министър председател Стефан Янев и членовете на служебното държавно управление.

Към предходните президенти и ръководители на Народното събрание също са отправени предложения да бъдат посетители на първото съвещание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР