47-ото Народно събрание започва в края на тази седмица. Президентът

...
47-ото Народно събрание започва в края на тази седмица. Президентът
Коментари Харесай

Малко вероятно е да има коалиционно споразумение преди първото заседание на НС

47-ото Народно заседание стартира в края на тази седмица. Президентът Румен Радев привиква Народното събрание в петък от 9.00 часа.

След предварителните избори на 14 ноември - 7 партии ще имат депутати в парламентарната зала: " Продължаваме промяната " - като първа политическа мощ, дружно с ГЕРБ, Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане " влизат, като представители на вота на жителите.

Какво се чака да се случи на политическата сцена, до момента в който се събере в петък Народното събрание? Отговори на този въпрос се пробваха да намерят от Българска национална телевизия.

Много е малко евентуално да има съдружно съглашение и кабинет до края на седмицата. Миналата седмица, когато приключиха договарянията на експертните групи на договарящите партии се даде поръчка, че тази седмица ще има лидерски срещи, с цел да се изчистят противоречивите моменти в тези договаряния по съществени тематики в политиката.

Много е евентуално към този момент да се заприказва за имена и постове, само че до този миг всички водачи на обединенията, които договарят, отхвърлят да са водени диалози за каквито и да е имена и постове.

Напълно разумно е обаче съпредседателите на " Продължаваме промяната " Кирил Петков и Асен Василев да заемат постовете - надлежно министър-председател и финансов министър.

Вече се завъртяха и други имена в медийното пространство, само че всичко е импровизирано.

Като това, че министър на външните работи може да стане Даниел Лорер от " Продължаваме промяната ".

Спорно е и за това дали Стефан Янев няма да остане министър председател, заприказва се и за това, че Бойко Рашков може да остане на поста вътрешен министър.

Това, което се знае от неофициални диалози е, че някогашният ръководител на Народно събрание Ива Митева може би още веднъж ще бъде посочена за ръководител на Народното събрание.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР