47-ото Народно събрание започна консенсусно, с изключение на „Възраждане“. Това

...
47-ото Народно събрание започна консенсусно, с изключение на „Възраждане“. Това
Коментари Харесай

Новите 240: Какви са „подводните камъни“ за съставяне на правителство

47-ото Народно заседание стартира консенсусно, като се изключи „ Възраждане “. Това съобщи в bTV Новините социологът Боряна Димитрова. Според нея в новия парламент ще се търсят решение на проблемите.

Същевременно са били обрисувани алените линии, които партиите няма да преминат.

„ Убедена съм, че държавно управление ще бъде формирано. В същото време не би трябвало да си затваряме очите, че има няколко „ подводни камъка “ – бюджетът, дълготрайните и краткосрочните цели, реформистките и тоталитарните партии, въпросът за еврочленството на Северна Македония “, уточни тя.

Политологът Слави Василев добави, че смяната в стила се вижда от избора на новия ръководител Никола Минчев, който е най-младият, заемал този пост в историята. Образът на Кирил Петков, който ще бъде предлагането на „ Продължаваме промяната “ за министър председател, също се разграничава от този на досегашния постоянен министър-председател.

„ Надявам се тези младежи да осъзнаят отговорността, тъй като смяната, която чакаме, лежи на решенията, които следва да вземат тези неопитни, само че изпълнени с нов морал хора “, посочи той.

Според политолога, в случай че 47-ото Народно заседание не успее да излъчи кабинет, опозицията ще бъде жестока: „ ГЕРБ и Движение за права и свободи доста бързо ще намерят междина да ги нападат “.

Според двамата съдружното съглашение ще бъде ясно, само че триумфът зависи от неговото осъществяване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР