460 000 неистински еврови банкноти са засечени през миналата година,

...
460 000 неистински еврови банкноти са засечени през миналата година,
Коментари Харесай

20 и 50€ - най-често фалшифицираните евробанкноти и през 2020 година

460 000 неистинен еврови банкноти са засечени през предходната година, оповестиха от Европейската централна банка. Това е историческо ниско равнище, акцентират от Франкфурт.

20 и 50 евро са най-често фалшифицираните банкноти и през 2020 година, регистрират от Европейската централна банка. Две трети от откритите неистинен еврови банкноти са точно с тези номинали, отбелязва БНР.

Очаквано подправените банкноти най-често циркулират в страните от еврозоната, следвани от европейски страни, които към момента не са въвели единната валута и чак по-късно трети за Европейския съюз страни.

От Франкфурт регистрират, че откритите неистинен банкноти не могат да имитират задоволително добре защитните детайли на същинските или опитите за реплика са извънредно слаби, изключително от серията „ Европа”.

Ако имате подозрение, че ви дават неистинска банкнота, сравнете я с такава, за която сте сигурни, че е същинска, поучават от Франкфурт.

Ако получите подправена банкнота и установите това по-късно, свържете се с полицията или съгласно националната процедура – с централната банка, допълват още от ЕЦБ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР