46-годишна жена е била пребита до смърт от мъжа, с

...
46-годишна жена е била пребита до смърт от мъжа, с
Коментари Харесай

Жестоко убийство в София!

46-годишна жена е била пребита до гибел от мъжа, с който е живеела на фамилни начала в София. За следващата жертва на домашно принуждение в България описаха нейни родственици.За убийството не бе обявено в формалния бюлетин на Министерство на вътрешните работи. 

Мария Кокилкова е открита мъртва в жилище в столичния кв. " Бенковски "  в ранните часове на 8 април. След подадения сигнал на тел. 112 на място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Тялото на дамата е превозено за аутопсия в Съдебна медицина, където правосъдните лекари откриват голям брой следи от принуждение по цялото тяло, в това число черепно-мозъчна контузия. 

По думите на дъщерята на убитата жена, Мария е пребита до гибел с юмруци и ритници.

" Искам нашата покруса да стигне до повече хора и тази история да избави най-малко една душа и да спести страдания на други хора ", сподели пред Dir.bg братът на убитата Мария - Ангел Кокилков. 

След питане от Министерство на вътрешните работи потвърдиха за случая и допълниха, че следствието се води от Второ РПУ в София , като е известена и прокуратурата. Мъжът, с който жертвата е живеела на фамилни начала, е бил арестуван в началото за 24 часа. 

По неофициална информация, след излизане на първичната експертиза от Съдебна медицина, досъдебното произвеждане е преобразувано за ликвидиране, на арестувания е повдигнато обвинение и му е натрапен 72-часов арест.

Братът на Мария описа още, че през цялата си връзка тя е била жертва на систематичен физически тормоз. При два от побоите дамата е била с фрактури на ръцете, само че по този начин и не е поискала да подаде тъжба против насилника си, който й е вменявал виновност. 

По данни на фондация " Анимус " през 2020 година 25 дами са били убити от своите сегашни или някогашни сътрудници. 

Домашното принуждение и неглижирането му като проблем е и повода на Ангел да даде публичност на персоналната си покруса.

" Трябва обществото да е интензивно, тъй като всички мълчат и се стига до убийства ", безапелационен е младият мъж.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР