46-годишен призна в съдебна зала вината си по повдигнато спрямо

...
46-годишен призна в съдебна зала вината си по повдигнато спрямо
Коментари Харесай

Пробация за 46-годишен, излял гнева си върху читалището във варненско село

46-годишен призна в правосъдна зала виновността си по повдигнато по отношение на него обвиняване в съзнателно разваляне на непознати движими движимости - закононарушение по член 216, алинея 1 от Наказателен кодекс. 

Деянието е осъществено на 13 май тази година. Подсъдимият решил да показва неприязънта си към институциите и кмета на село Синдел като на посочената дата застанал пред постройката на читалището и с хули почнал да хвърля тухли и камъни по прозорците. В резултат на хвърляните предмети четири от стъклопакетите на прозорците в административната постройка се счупили. Унищоженото и развалено имущество, благосъстоятелност на община Аврен, е на обща стойност за близо 300 лв..

46-годишният  обвиняем е осъждан. Нанесените материални вреди след това са били възобновени. За осъщественото закононарушение, по силата на реализирано и утвърденото от съда съглашение, му бе наложено наказване пробация. Подсъдимият следва за период от 6 месеца да извършва цялост от пробационни ограничения -  наложителна регистрация по сегашен адрес с честота два пъти седмично, наложителни срещи с пробационен чиновник, както и в границите на 6 месеца да постави " безплатен труд в интерес на обществото " с дълготрайност 100 часа. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР