4500 учители и директори са участвали в обучения в Националния

...
4500 учители и директори са участвали в обучения в Националния
Коментари Харесай

4500 учители и директори повишиха квалификацията си

4500 учители и шефове са взели участие в образования в Националния център за повишение на квалификацията на педагогическите експерти от началото на годината.

Центърът беше посетен от министъра на образованието и науката проф. Сашо Пенов, който връчи удостоверения за сполучливо приключен курс на образование на шефове на 25 учебни заведения от разнообразни региони на страната. Преди това проф. Пенов се срещна и беседва и с учители, които сега също минават образование. При срещите си с министър Пенов учителите и шефовете показаха удовлетворение от качеството на курсовете. Един от въпросите, който беше подложен, е обвързван с понижаване на административната тежест за педагогическите експерти -нещо, върху което МОН към този момент работи.

Обсъдено беше и развиването на професионалното и дуалното обучение. „ За мен дуалната форма на образование е бъдещето. “, посочи проф. Пенов. По думите му, има концепция, с изключение на частни компании, с дуално образование на възпитаници да се ангажират и държавните предприятия, които са към 600.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР