45-ият президент на Съединените щати Доналд Тръмп призова за прекратяване

...
45-ият президент на Съединените щати Доналд Тръмп призова за прекратяване
Коментари Харесай

Тръмп призовава за прекратяване на конституцията на САЩ

45-ият президент на Съединените щати Доналд Тръмп прикани за преустановяване на конституцията, което би разрешило изборите през 2020 година да бъдат анулирани и той да бъде възобновен като президент, след публикуването на вътрешна преписка в Twitter за ролята на обществените мрежа в предизборната акция, съобщава CNN.

„ Отменяте резултатите от президентските избори 2020 и обявявате ПРАВИЛНИЯ ПОБЕДИТЕЛ, или имате НОВИ ИЗБОРИ? Масова машинация от този тип и мащаб разрешава преустановяване на всички правила, разпореждания и членове, даже тези, които се съдържат в Конституцията “, написа Тръмп в обществената си медия Truth Social networks.

Публикацията на Тръмп идва след разкриването на вътрешни връзки от чиновници на Twitter, които разкриват полемика от 2020 година в таблоида The New York Post за материал, открит в преносимия компютър на сина на Джо Байдън - Хънтър.

Материалът разкрива наличието на имейли, за които се твърди, че са изпратени от Хънтър Байдън. Според вестника Хънтър Байдън е срещнал татко си, тогава вицепрезидент, със консултант на управлението на украинската енергийна компания Burisma, в чийто ръб на шефовете е бил по-младият Байдън.

Изданието твърди, че тази преписка опонира на изказванието на Джо Байдън, че не е приказвал със сина си за бизнес покупко-продажбите му в Украйна.

Правните, политическите и информационните отдели на Twitter спориха дали да лимитират разпространяването на публикацията на The New York Post в сходство с политиката на компанията за хакнато наличие. Дискусиите се организираха седмици преди изборите през 2020 година, когато Джо Байдън се кандидатира против Тръмп.

Новият притежател на Twitter Илон Мъск назова публикуването на вътрешни документи доказателство, че обществената мрежа е била цензурирана и нейните чиновници са предубедени към съперниците на Демократическата партия.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР