45 града, включително зимни и летни курорти, покрива към момента

...
45 града, включително зимни и летни курорти, покрива към момента
Коментари Харесай

Теленор: Нашата 4.5G мрежа покрива 45 града в България




45 града, в това число зимни и летни курорти, покрива все още 4.5G мрежата на Теленор у нас, като кафези, основани на технологията LTE Advanced, са налични в още 87 обитаеми места у нас, оповестиха от мобилния оператор. От компанията изясняват, че след стартирането на 4G мрежата си през декември 2015 година влага в нейното развиване, в това число увеличение на покритието и на потенциала й.

Именно с тази цел през 2016 година в част от базовите станции е приложена технологията за сливане на носещи честоти (Carrier Aggregation), като са обединени налични честотни запаси в обхватите 1800MHz и 2100 MHz. “Предложихме тази технология на клиенти във Враца, Ловеч, Велико Търново и Пазарджик, както и в най-посещаваните български зимни курорти “, разясняват от Теленор.

През предходната година 4.5G мрежата на компанията е обхванала и други обитаеми места като Хасково, Плевен, Кърджали, Сливен, както и някои от летните курорти. „ В края на 2017 година 4.5G мрежата на Теленор към този момент бе налична и в София, Пловдив, Варна и Бургас “, допълват от оператора, само че не прецизират каква оптималната скорост дават тези базови станции. На уеб страницата на компанията написа, че оптималната скорост към клиента (download) през LTE мрежа е до 100 Mbps, а в противоположна посока – до 38 Mbps.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР