45-годишният Ивайло Пенов от Варна успя само за няколко дни

...
45-годишният Ивайло Пенов от Варна успя само за няколко дни
Коментари Харесай

Ивайло Пенов – задължения стотици хиляди и прекратени адвока...

45-годишният Ивайло Пенов от Варна съумя единствено за няколко дни да се трансформира в най-коментираната персона под тепетата. В Пловдив някогашният юрист с отнети права идва в края на предишното лято, когато в артистичния квартал „ Капана “ няколко по-малки заведения и бизнеси банкрутираха и откриха нови притежатели.

Помещението, което Пенов взема и трансформира в бар до преди този момент е било едно от последните места в артистичния квартал, което не се е употребило под някаква форма за ресторант или заведение. До началото на 2020 година там се обитаваше изложба „ Art Naive “.

Ивайло Пенов взима чартърен малко заведение на улица „ Христо Дюкмеджиев “ 19 през лятото на 2020 година, като там незабавно стартира ремонт. Според хора от квартала и прилежащите бизнеси, още в първите дни Пенов показва тотално неуважение на разпоредбите и строително-ремонтни действия в бъдещото му заведение кипят до късните часове.

Проблемите в „ Капана “ с Пенов не престават. Публична загадка измежду притежателите на заведения в квартала е, че едно от най-брутално погазващите противоепидемичните и ограничаващи ограничения, през последните месеци е тъкмо заведението на родения във Варна правист.

Заведението на Пенов не един път демонстративно е вадило маси и обслужвало клиенти по време на възбраната на Здравния министър, а в късните часове барът постоянно е работил за юриста и приятелите му. Предприемачите в „ Капана “ са безапелационни – Пенов не се схваща с съвсем никой от тях.

Броени дни преди случая с Митко, варненецът е имал още едно съществено сдърпване, този път със служителка на „ Чистота “ и нейният директен началник, като само намесата на притежатели и личен състав на близките обекти е предотвратила ескалация на напрежението.

В началото на пролетта, с отварянето на заведенията, барът на Пенов подвига шумно празненство с танцьорки на вишка и поп фолк музика още в първата неделя, след отпадането на рестриктивните мерки, свързани с ковид. Събитието тогава се оказва нередовно и не е координиране с Община Пловдив, поради което е прекъснато.

Друг проблем с Пенов, който съседите му в „ Капана “ имат е с тоталното неспазване на тротоарното право. Заведението му постоянно вади масите си пред територията на два прилежащи обекта - оптика и магазин. Собствениците са молили неведнъж това да престане само че отсреща получават единствено закани и надменно държание.

За близо година в „ Капана “ заведението YellowDot не е оповестило нито коя компания стопанисва обекта, нито е сложила на видно място информация за шеф и работно време в жестоко нарушаване на наредбите за действие на сходен вид обекти. Според хората в квартала сходен ход не е инцидентен.

Ивайло Пенов има дълго досие през 2016 година е наказан на една година отнемане от независимост, отсрочено с 3 години изпитателен период, наложи Районният съд във Варна. Тогава той бе приет за отговорен по две обвинявания – в документно закононарушение и в отнемане.

Пенов неколкократно е лишаван от адвокатски права, както във Варна, по този начин и в столицата. В Пловдив продължава да се показва като „ юрист “ въпреки и да няма данни да е упражнявал специалността си под тепетата или да е правил опити за регистрация в Пловдивската гилдия.

С общо 16 компании се свърза името на варненския правист, огромната част от тях обаче – нямат активност през последните години и дължат съществени супи на Национална агенция за приходите. Само 4 от компаниите на Пенов дължат внушителните малко над 850 хиляди лв. към бюджета. Справката демонстрира, че юриста от Варна освен не покрива отговорностите си, само че и те не престават да порастват през последните години, поради насъбрани лихви. Всички отговорности на компаниите на Пенов са в листата с сдружения, нямащи поръчителство.

В ресторантьорския бизнес Пенов попада около някогашната си брачна половинка Мая Пенова (по бащина линия Милкова). Тя е притежател на две бутикови заведения в столицата, само че съгласно информация на „ Марица “ дамата от дълго време е прекратила връзки с някогашния си брачен партньор и няма нищо общо с бизнеса му в Пловдив.

С идването на Ивайло Пенов под тепетата съответствува и най-сериозният запор от банка. През лятото на предходната година Първа капиталова банка постанова запор върху главната компания на юриста – „ Пенов енд Ко Консултинг “ ЕООД поради взимане на стойност над 43 хиляди лв.. И досега запора не е подвигна, близо година по-късно.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР