45 години комунизъм/атеизъм обезвериха нацията ни. Но БПЦ започна поход

...
45 години комунизъм/атеизъм обезвериха нацията ни. Но БПЦ започна поход
Коментари Харесай

ВМРО с реакция, след като БПЦ спря ислямската изложба в Лувъра

45 години комунизъм/атеизъм обезвериха нацията ни.

Но БПЦ стартира поход към връщане на доверието на клира си, когато се опълчи против Истанбулската спогодба и Стратегията за детето, които сложиха под подозрение обичайните полезности на обществото и на фамилията.

Днес водачите на нашата православна черква, още веднъж демонстрираха своята мъдрост и опазиха историята и религията на страната ни.

Това споделя в своя позиция националният представител и член на националното управление на Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди във връзка новината, че министърът на културата Боил Банов отхвърля да направи изложбата, при отвод за благословия от страна на Светия синод, оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

От коментарът на министър Банов, излиза наяве, че той се е обърнал към Негово светейшество патриарх Неофит по отношение на подготовката на галерия, която ще показа в музея „ Лувър “ културни полезности на България от интервала 16-18 век, с молба за позволение в експозицията да бъдат включени експонати от Бачковския манастир, Националният църковен историко-археологически музей и Църковно-историческия и архивен институт при Българската патриаршия.

Към молбата на Банов е бил прибавен и лист от църковни предмети, за които президентът на Лувъра Жан-Люк Мартинез предлага да бъдат изложени: кръстове, икони, кандилници, евангелия, обкови на евангелия, олтарни двери и т н.

„ Моля за Вашата благословия ", приключва писмото си Боил Банов до патриарх Неофит.

В Министерство на културата обаче се получава отговор от Светия синод, който приключва с безапелационното: „ Светият синод НЕ дава благословия експонати на НЦИАМ и ЦИАИ да вземат участие в упомената галерия “. Това е похвално и аз съм горделив от решението на Светия Синод, безапелационен е Сиди.

Припомняме, че депутатът от Вътрешна македонска революционна организация, който е с еврейски генезис, реагира остро в петък против провеждането на тази галерия и подсети, че точно БПЦ е направила вероятен историческия акт на спасяването на българските евреи по време на Втората международна война и поради това той изрази своята вяра, че точно владиците ще създадат нужното очевидната провокация да не стане факт. Тогава той дефинира като засегнатост опитите на изкуствоведи във Франция да показват християнското изкуство от 16-18 в. в България като мощно повлияно от исляма.

Припомняме и цялостния текст на позицията на Сиди от 7 февруари 2020 година:

Ал. Сиди от Вътрешна македонска революционна организация: Дръжте си провокациите във Франция! Изложбата в Лувъра с въздействие на исляма над християнството би трябвало да бъде спряна!
Подобна демонстрация е засегнатост! За българите православието е стожер. То е онази мощ, която е съхранила нацията ни в мракобесните епохи на турско робството и насилствена ислямизация.

„ Да правиш галерия с предмети от България, със заглавие „ Изкуство и култури в България (XVI – XVIII в.) “, само че с концепцията това да бъде показано през призмата на „ взаимоотношението “ сред ислямското и християнското изкуство по нашите земи, е все едно да направиш експозиция на площада на мястото на Бастилията за въздействието на Мария Антоанета върху националното творчество на Третото съсловие и „ взаимоотношението “ и при написването на „ Декларацията за правата на индивида и жителя “ във Франция през XVIII век. Гаврата е налице и в двата случая “, безапелационен е Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация.

Реакцията му идва в отговор на информация, публикувана от шефа на Института за проучване на изкуствата към Българска академия на науките доцент доктор Емануил Мутафов.

Според него третата българска галерия в Лувъра, която ще се организира през лятото на 2020 година, ще показа българското изкуство от XVI до XVIII век като повлияно от османското наличие по нашите земи. Самият професор Мутафов е засегнат от пошлостта на проявата и приканва Министерство на културата, както и БПЦ, музеите и галериите, които са получили писмо от министър Банов, да откажат да изпратят експонати.

Ислямът е нападателна, насилствена вяра в тези епохи. Той е асимилиращ и насаждащ гнет и боязън. Да твърдиш, че това е взаимоотношение е безочливо и обидно, по отношение на българския народ.

Кураторът на изложбата госпожа Шарлот Мори би следвало да дължи опрощение за своята дръзка постъпка. Но освен тя. Защо МК е позволило сходно нещо? Настоявам отговорните длъжностни лица да бъдат осъдени и изложбата да бъде спряна. Още в понеделник с сътрудниците от парламентарната група ще пуснем писмен въпрос към министъра на културата.

Когато една страна е под робството на друга в продължение на 5 века, въздействие сред културите, и изключително на преобладаващата над поробената, е неизбежно. Но да правиш клевети един век след оповестяване на Независимостта на православна България с галерия за въздействие на исляма над християнството е засегнатост. Не - подигравка е!

У нас съществува един феномен, наименуван простонародно християнство.Това е форма на отдаване на респект на християнските празници, която е завоалирана зад националните празнувания и традиции. Феноменът се е породил, с цел да бъдат съхранени религията, вярата и устоите, а посредством тях и българския жанр през вековете. Колаборацията явно е сполучлива, тъй като и през днешния ден в нашата конституция е записано, че сме Република с православна вяра. Но в тези традиции няма и помен от ислямски детайл, макар петвековния терор. Именно за това да се насажда изкуственото подстрекателство, че християнството в България е повлияно от исляма, е измама и засегнатост. Християнството у нас съществува макар исляма.

Казвам го с цялото схващане, че съм с еврейски генезис и точно поради това. Защото БПЦ преди много години е избавила моите предшественици от изгонване от България. С ясното схващане, че през днешния ден нямаше да съм тук, в случай че този исторически и уникален акт в историята на Холокоста, не беше изработен. А на какво се дължи той? На исляма ли?

На този ислям, който направи кървави атентати точно във Франция (и освен!) и лиши живота на стотици почтени жертви? Жертви, които никой не попита дали желаят да живеят в насилствена интеграция с хора, които не подлежат на никаква такава.

Хайде стига! Дръжте си провокациите във Франция. Пазете си инкубаторите на тероризъм, обгрижвайте си ги. Макрон да продължава да гушка млади негри от Африка и да държи ръката на баба си на публични събития, само че да спре да прави опити да опорочава стожера на нашата, на българската нация – православието!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР