44-ма сенатори бомбардираха с въпроси в продължение на часове основателя

...
44-ма сенатори бомбардираха с въпроси в продължение на часове основателя
Коментари Харесай

Зукърбърг обеща промяна на философията на Facebook

44-ма сенатори бомбардираха с въпроси в продължение на часове създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг, откакто обществената мрежа се оказа в центъра на абсурда със злоупотребата с персоналните на 87 млн. консуматори.
Зукърбърг се извини за следващ път и изясни пред сенатските комисии по правораздаване и по енергетика и търговия, че Фейсбук е сбъркал и че към този момент е почнал да поправя грешката, с цел да отбрани персоналните данни на потребителите си, само че и да ускори битката в „ подправените вести “ и езика на омразата и насилието.
Ние не продаваме данни ", съобщи той няколко пъти и отхвърли компанията му да се употребява за следене на хората в интернет.
Множество медии излъчваха онлайн във Фейсбук чуването.
Борсата реагира с покачване от 4,5% на акциите на компанията.
Зукърбърг призна, че компанията му късно е разпознала рисковете от дейностите на съветската „ тролска фабрика “, както и на Cambridge Analytica.
По-малко защитителен от нормално, той съобщи, че Фейсбук минава през интервал на „ голяма философска смяна “.
Зукърбърг се показа във Вашингтон не като нападателния млад бизнесмен, а като началник на компания, която ненадейно взема решение да бъде виновна, разяснява „ Фигаро “.
Този път обаче не настоя, че платформата носи отговорност единствено за технологията, само че не и за наличието, което популяризира.
„ Ясно е, че ние не направихме задоволително, с цел да предотвратим опцията нашите принадлежности да бъдат употребявани за злодеяние. Независимо дали става дума за „ подправени вести “, които разрешават намесата на чужденци в нашите избори и разпалването на ненавист, или за контрола по какъв начин се употребяват персоналните данни. Ние нямахме задоволително необятен взор за нашата отговорност и това беше голяма неточност “, съобщи 33-годишният милиардер.
От думите му стана ясно, че Фейсбук сътрудничи на следствието на специфичния прокурор Робърт Мълър за евентуалната интервенция на Русия в американските избори през 2016 година
Фейсбук ще вкара нови принадлежности за идентифициране на подправени сметки в интервала на избори освен в Съединени американски щати, само че и в другите страни.
Той настоя, че чиновниците на Фейсбук водят същинска „ въоръжена конкуренция “ със спонсорираните от Русия групи, които се пробват да употребяват мрежата, с цел да въздействат на изборите и публичното мнение. „ Това е конкуренция. Те се учат да работят по-добре, това би трябвало да вършим и ние “, добави предприемачът.
Зукърбър още веднъж повтори, че приключването на данни към Cambridge Analytica е негова неточност и още веднъж се извини. „ Те споделиха, че са изтрили и са спрели да употребяват всички персонални данни. Беше неточност да им повярваме “, означи притежателят на обществената мрежа.
Той не съумя да отговори на сенаторите дали чиновници на компанията му са контактували с представители на Cambridge Analytica, само че съобщи, достъпът на стотици приложения до персонални данни ще бъде тестван.
До края на годината Фейсбук ще наеме над 20 000 чиновници, чиято задача ще е да сигурността на данните и наблюдението на наличието, даде обещание Зукърбърг.
„ Един закон може да е нужен, с цел да изясни по елементарен и удобен метод какво имаме право да вършим с персоналните данни на нашите консуматори “, съобщи създателят на най-масовата обществена мрежа в опит да ограничи обсега на законите и глобите, които могат да последват абсурда. Той прикани законодателите да регламентират и по какъв начин потребителите да запазят контрола върху персоналните си данни. Според него по-строги регулации може да затруднят старта на дребни компании.
Зукърбърг даде обещание да предложи нови правила, които да важат за всички играчи в този бранш.
„ Ако Фейсбук не може да позволи проблемите си със отбраната на персоналните данни, ние ще го създадем “, разяснява сенаторът-демократ от Флорида Бен Нелсън.
След чуването в Сената Зукърбърг ще даде показания и пред Камарата на представителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР