4360 къса контрабандни цигари задържаха митнически служители при два случая

...
4360 къса контрабандни цигари задържаха митнически служители при два случая
Коментари Харесай

Иззеха 4360 къса контрабандни цигари на ГКПП „Дунав мост“-Русе

4360 къса контрабандни цигари задържаха митнически чиновници при два случая в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Русе, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 10 август инспектори стопират за щателна инспекция товарен автомобил , пътуващ от Турция за Румъния, ръководен от румънски жител.

При инспекцията откриват съществуването на железен сандък с принадлежности, намиращ се във фабрична празнина от дясната страна на кабината на камиона. В сандъка са открити 68 кутии цигари - 1360 къса.

При друга инспекция на същия ден, чиновници стопират товарен автомобил, пътуващ от Турция за Румъния , ръководен от турски жител.

По време на инспекцията инспекторите откриват, че  във въздушния филтър на мотора на транспортното средство са укрити 150 кутии цигари - 3000 къса, а 50 са облепени с турски акцизен бандерол. 

Общото количество арестувани от митническите чиновници тютюневи произведения е 4360 къса цигари. По случаите са формирани актове за административни нарушавания по член 123 от Закона за акцизите и данъчните хранилища. 

Освен контрабандните цигари, митническите чиновници задържаха и 7800 къса цигари с годен български бандерол. На 12 август инспектори стопират за щателна митническа инспекция в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Русе автомобил, пътуващ от България за Норвегия.

Водачът на транспортното средство не е показал документи за транспортираните акцизни артикули. По случая е формиран акт за административно нарушаване, а цигарите са конфискувани. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР