43-годишният Стефан Явузларов ще изтърпява наказание лишаване от свобода за

...
43-годишният Стефан Явузларов ще изтърпява наказание лишаване от свобода за
Коментари Харесай

5 години затвор и глоба от 40 000 лв. за мъж, произвеждал наркотици

43-годишният Стефан Явузларов ще изтърпява наказване отнемане от независимост за период 5 години при общ режим и ще заплати санкция в размер на 40 000 лв.. Това оповестиха от Апелативна прокуратура- Варна.

Това се случи, откакто състав на Варненския областен съд утвърди подписаното съглашение сред производителя и пропагандатор на наркотични субстанции и Окръжната прокуратура във Варна. Освен с произвеждане на наркотични субстанции в дома си, Явузларов държал създадените от него опиати, предопределени за продажба, и огромно количество морфин. Общата стойност на конфискуваните от вкъщи на фена химик наркотични субстанции възлиза на 37 186 лв.. Одобреното от съда съглашение е дефинитивно и със мощ на присъда. На 1 септември 2017 година подсъдимият направил опит да създаде хероин. При влизане на полицейските чиновници в дома му били открити 103,5 литра течност. Открити били и създадени от него наркотични субстанции за разпространяване, както и 371,15 г морфин. В домашната нарколаборатория подсъдимият отглеждал и детето си. Чрез разнообразни химически начини той съумял да създаде метамфетамини и амфетамини. При претърсването на жилището му са открити и прекурсори, уреди и материали за произвеждане на наркотични субстанции. Стефан обяснил съществуването им с опити, които провеждал с любознателна цел.

Подсъдимият е осъждан през 2014 година за държане на материали за произвеждане на амфетамини. Тогава му било наложено наказване 2 години отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР