42-ма социалисти искат стола на Корнелия Нинова. Всички те са

...
42-ма социалисти искат стола на Корнелия Нинова. Всички те са
Коментари Харесай

42-ма искат стола на Нинова

42-ма социалисти желаят стола на Корнелия Нинова. Всички те са номинирани за водач на Българска социалистическа партия, заяви Lupa.bg. За директния избор на партиен водач обаче те би трябвало да бъдат редуцирани до 5-6 души. За да се случи това, е нужно незабавно да бъде призован Национален съвет на Българска социалистическа партия. Но Корнелия Нинова бягала от тази стъпка, довериха от „ Позитано ” 20.

Вариантите претендентите да бъдат отсeти са два: или пленумът да направи това посредством гласоподаване, или всеки от тях да попълни декларация, че е склонен да бъде кандидат-лидер. Ако всичките 42-ма го създадат обаче, директният избор за най-високия пост в Българска социалистическа партия ще стане повече от комплициран, дори пародиен. Пленумът обаче трябвало да бъде призован по още една неотложна причина: Националният съвет на партията незабавно би трябвало да избере краткотраен ръководител - тъй като след 12 август Корнелия към този момент не може да извършва тази служба, тя ще е в предизборна акция!, обясниха социалисти.
Червени депутати предизвестиха, че Корнелия Нинова желала непременно да избегне това и възнамерявала да назначи собствен заместител служебно. Защото единственият зам.-председател, на който може да остави Българска социалистическа партия е Деница Златева, а Нинова въобще не желала това. Заместникът й Кирил Добрев е неин главен съперник за лидерския пост, а Владимир Москов не желал да се занимава с оперативното управление на партията

Служебен избор на шеф е в нарушаване с партийния правилник, подчертаха от столетницата.  

Последната допустима дата, когато може да се насрочи пленум, е в неделя, 9 август. Засега обаче нямало индикации за подобен. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР