42-годишният Йордан Цветанов и 51-годишният Веселин Вълчанов бяха доведени с

...
42-годишният Йордан Цветанов и 51-годишният Веселин Вълчанов бяха доведени с
Коментари Харесай

Доведоха с белезници в съда палача, залял гледачката Тони с киселина, и криминалния му сподвижник

42-годишният Йордан Цветанов и 51-годишният Веселин Вълчанов бяха доведени с белезници в съда в Пловдив преди секунди. Двамата мъже са задържаните за заливането на ясновидката Тони със сярна киселина в дома ѝ в ЖР Тракия. Прокуратурата изиска от съда те да останат за непрекъснато в ареста, а следва юристите им да изискат по-лека мярка, откакто се срещнат с материалите по делото. 
Прочетете още
Припомняме, че единият мъж е задържан за фактическото закононарушение - заливане с киселина, а другият го е подпомагал, като го е докарал с джип от Перник до Пловдив, оставил го е наоколо до адреса на дамата в Тракия, а след зверството го е взел и прибрал още веднъж в Перник. И двамата са престъпно проявени, а индивидът, плиснал киселината даже е бил в изпитателния период на условна присъда за кражба на автомобил. По последни данни на прокуратурата няма данни за трудовата им ангажираност, т.е. безработни са. 

Припомняме, че гадателката Тони бе залята с киселина на 16 март в дома ѝ в ЖР Тракия. 

На брифинг преди дни зам.-районният прокурор Атанас Илиев дефинира дейностите на двамата задържани за закононарушението като извънредно тайни – били са маскирани и дегизирани, работили са по проект.

„ Извършителят и помагачът му идват от Враца в Пловдив с джип като авансово са подготвили маршрута, по който ще минат. Извършителят е оставен в региона на блока на дамата. Насочвайки се към него е носил здравна маска и каскет и яке с висока яка, които да затруднят разпознаването му “, разказа посочи районният прокурор на Пловдив Петър Петров

При влизането във входа на Тони, мъжът си поставил ръкавици и калцуни, след което се качил на етажа на дамата и непосредствено влезнал в жилището ѝ. По думите на проверяващите той е знаел извънредно тъкмо къде се намира дома на гадателката, както и че вратата е отворена.

„ Влиза и съвсем незабавно след въпроса от нейна страна „ Как да ви оказа помощ? “, той дава отговор: „ Аз ще ти оказа помощ. “ И я залива със сярна киселина “, описа Петров.

Гадателката на карти „ Таро “ Тони е с 12% наранена кожа и трета степен химически изгаряния. Засегнати са лицето ѝ, шията, гръдният панер, лявата ръка и левият крайник. 

Двамата причинители са упрекнати за причиняване на междинна телесна щета. 

Очаквайте детайлности! 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР