42-годишната Анка Михайлова, обвинена, че е пребила жестоко осиновеното й

...
42-годишната Анка Михайлова, обвинена, че е пребила жестоко осиновеното й
Коментари Харесай

Ще излезе ли осиновителката Анка от ареста?

42-годишната Анка Михайлова, упрекната, че е пребила грубо осиновеното й дете, желае на независимост. Тя е обжалвала мярката си " задържане под стража ", наложена от районните магистрати, като през днешния ден следобяд Окръжният съд ще реши дали да я пусне или да удостовери претекстовете на първата инстанция. 

Припомняме, че случката се разигра в последната седмица на септември в жилището на петия етаж в " Столипиново ", където осиновителката живее. Малко преди среднощ Анка изпаднала в смут. Започнала да крещи на турски за помощ и да обикаля боса, с цел да търси комшия. Детето, което е на съвсем 2 години, е в безпомощно положение с рана на главата. Съсед откарва Анка до болница. Там тя изяснява на лекарите, че момиченцето е паднало от спалнята и си блъснало главата. При обширен обзор лекарите се усъмняват в нейната версия, поради че по тялото на детето има контузии, някои от които остарели. Според експертите, те няма по какъв начин да са получени в следствие от рухване. Така се стига до покачване на обвиняване и задържане на осиновителката. 

Тя твърди, че случилото се е случай, а прокуратурата, че става въпрос за побой, вследствие на който детето изпада в кома. 

" Факт е, че има ухапвания по детето. Майката е изпаднала в смут, хапала го е, с цел да се опита да го разсъни и да върне в схващане. Не може да се изведе обосновано съмнение за авторство. Има данни, че детето е паднало, наранило се е и е получило хематом. Има данни от очевидец, че е видял рана на главата на момиченцето и че е течала кръв. Трябва да се има поради, че с изключение на спалня, в стаята има шкафове, има ръбове ", показаха юристите на Анка в правосъдната зала. Те бяха безапелационни, че при по-лека мярка няма заплаха осиновителката да се укрие. На изявлението на прокуратурата, че това е изцяло допустимо, поради, че има родственици в Германия, юристите дадоха отговор, че тя трайно живее в България, има непрекъснат адрес, както и че околните й са умряли. Това че има родственици в чужбина не може да се смята за причина, че тя ще избяга, считат бранителите и показаха, че Анка се употребява с висок престиж в квартала си. 

В последна сметка магистратите от Районния съд я оставиха в ареста. От правосъдната банка Анка сподели, че желае у дома и че нищо неправилно не е направила.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР