413 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони откриха

...
413 литра нелегален етилов алкохол в туби и бидони откриха
Коментари Харесай

Митнически служители откриха 413 литра нелегален алкохол в таванско помещение на търговец

413 литра незаконен етилов алкохол в туби и бидони откриха в таванско помещение на търговец митнически чиновници от Митница Бургас., оповестиха от Агенция Митници.

 mitnici1

На 11 април 2018 година екип от отдел „ Митническо разузнаване и разследване” /МРР/ в Митница Бургас прави инспекция в търговски обект на територията на община Сунгурларе по оперативна информация, че в магазина се продават цигари и алкохол в нарушаване на Закона за акцизите и данъчните хранилища.

В комерсиалния обект не са открити нарушавания с акцизни артикули при осъществената митническа инспекция, след което е осъществена инспекция в жилищния парцел на притежателя на магазина. Там митническите чиновници откриват в таванското помещение на къщата 413 литра етилов алкохол с жълтеникав цвят в туби и бидони с друга съдържимост. В друго помещение на приземния етаж в къщата е открита черна найлонова торба, съдържаща 17 кутии /340 къса/ цигари с марка “Gold Mount” без акцизен бандерол.

Цигарите и алкохолът са конфискувани. Собственикът на парцела не е показал никакви документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на дължимия данък за етиловия алкохол по Закона за акцизите и данъчните хранилища /ЗАДС/. Извършеното премерване на алкохолната течност с денситометър е установилo алкохолно наличие от 45 об. % до 53 об. %. Проби от алкохола са предадени за лабораторен разбор. След лабораторните резултати, по случая ще бъде формирано административнонаказателно произвеждане.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР