400-метровият контейнеровоз, който блокира Суецкия канал в продължение на почти

...
400-метровият контейнеровоз, който блокира Суецкия канал в продължение на почти
Коментари Харесай

Освобождаването на Суецкия канал не означава край на кризата

400-метровият контейнеровоз, който блокира Суецкия канал в продължение на съвсем седмица, беше изместен, да стартират да минават през жизненоважната комерсиална артерия. Но това не значи, че рецесията е завършила за фирмите, които зависят от навременните доставки на първични материали, елементи и артикули, написа БГНЕС.
Още преди „ Ever Given “ да заседне, веригите за доставки бяха разтегнати до краен лимит, което оскъпяваше доста превоза на артикули по целия свят и причиняваше дефицит на всичко - от стационарни колела до сирене. В момента има 367 кораба, в това число 35 петролни танкера и 96 контейнерни кораба, които чакат да употребяват канала. Когато трафикът стартира да се движи още веднъж, ще отнеме дни, с цел да се поправя изоставането, което в допълнение ще забави продуктите по пътя им към клиентите. 
 Кризата в Суецкия канал остави Сирия без гориво Кризата в Суецкия канал остави Сирия без гориво
Кризата в Суецкия канал остави Сирия без гориво. Сирийските управляващи оповестиха, че са почнали да ограничавaт разходването на гориво, така...
От IKEA споделиха пред Си Ен Ен предходната седмица, че блокирането може да " сътвори ограничавания върху нашата верига за доставки ", според от това какъв брой време лишава стартирането на „ Ever Given “. „ Можем да потвърдим, че на кораби има контейнери с артикули на IKEA, които чакат да преминат и да продължат курса си до дестинациите през Суецкия канал “, сподели представител на компанията пред Си Ен Ен. „ Ще разгледаме всички налични благоприятни условия за доставка, с цел да подсигуряваме наличността на нашите артикули “, добави представителят.
Най-голямата компания в света за контейнерни транспорти - Маерск, има три кораба, затворени в канала и други 29, които чакат да влязат. Компанията към този момент е пренасочила 15 кораба към нос Добра вяра, в южния завършек на Африка, добавяйки дни и разноски към пътуванията им. Оттам обявиха, че може да отнеме шест или повече дни, с цел да се почисти закъснението на корабите в канала след освобождението на „ Ever Given “, според от сигурността и други фактори. И въздействащите резултати за бизнеса ще продължат доста по-дълго.
„ Дори когато каналът стартира да действа, пулсационните резултати върху световния потенциал и съоръжение са обилни и блокирането към този момент е довело до редица спомагателни разстройства и закъснения в световното мореплаване, което може да отнеме седмици, може би месеци, с цел да се завърне естествения темп “, споделиха от компанията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР