400 лева глоба за превишена скорост на бул.“България“Решението на Районен

...
400 лева глоба за превишена скорост на бул.“България“Решението на Районен
Коментари Харесай

Глобиха шофьор от Русе с 400 лв за превишена скорост на бул. България

400 лв. санкция за превишена скорост на бул. “България “

Решението на Районен съд – Русе, с което е доказан електронен фиш за налагане на санкция на П. Б. за ръководство на МПС с превишена скорост, бе доказано от по-горната инстанция и влезе в законна мощ, оповестиха от там.

На 08.04.2018г. в 12,57 ч. в гр. Русе на бул. „ България “ до бензиностанция „ Лукойл “ в посока Румъния стационарна видео-радарна система е снимала „ Фолксваген Голф “ с русенска регистрация да се движи с 81 км/ч при позволена скорост 50 км/ч. Срещу притежателя на автомобила – 55-годишния П. Б. бил публикуван обжалвания електронен фиш и му бил връчен на 24.11.2021 година

Състав на Районен съд – Русе е удостоверил фиша, отхвърляйки доводите на жалбоподателя за изтекла отминалост и неиндивидуализиране на местонарушението. Съгласно закона, нито елементарната погасителна отминалост, нито безспорната от 4 години и половина от датата на нарушаването не са били изтекли. Според съда, приложената към електронния фиш фотография открива действието, индивидуализирано посредством време и място на осъществяване, скорост и регистрационен номер на автомобила. Наложеното наказване санкция в размер на 400 лв. е законосъобразно, доколкото наредбата от Закона за придвижване по пътищата планува закрепен размер на глобата за случаите на превишение на скоростта от 31 до 40 км/ч.

П. Б. е обжалвал това решение, само че касационната инстанция изцяло е споделила изложените от Районен съд - Русе претекстове. Предвид изхода на разногласието, жалбоподателят е бил наказан да заплати на ОДМВР-Русе 80 лева юристконсултско заплащане.

Решението на Районен съд – Русе, с което е доказан електронен фиш за налагане на санкция в размер на 400 лева на П. Б., към този момент е дефинитивно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР