40% от хотелите няма да приемат туристи през това лято

...
40% от хотелите няма да приемат туристи през това лято
Коментари Харесай

Почти всеки втори хотел у нас остава затворен

40% от хотелите няма да одобряват туристи през това лято и ще останат затворени. Миналия месец заетостта на легловата база е била сред 3 и 5 на 100, през юни ще доближи до 25 на 100, а от юли се чака 60 % претовареност на леглата в хотелите, заяви Румен Драганов от Конфедерацията на българския туристически бизнес.
От организацията упорстват изцяло да отпаднат всички ограничавания за влизане на туристи от страните от Европейския съюз, Англия, Русия и Израел, както и да отпаднат PCR тестванията и при идването на туристите от прилежащите балкански страни.
Полина Карастоянова формулира още от предложенията на Конфедерацията на българския туристически бизнес.
„ Подкрепа на българските самолетни компании, с цел да могат незабавно да поемат евентуалния интерес, който известието, че отпадат рестриктивните мерки, ще създаде. И в допълнение - карантинните хотели, във всеки главен основен туристически комплекс да бъде избран хотел за тази цел и разноските за неговата прехрана за сезона да бъдат поети от страната. Сезонът, в случай че тези две условия не бъдат изпълнени, има всички шансове да бъде провален от наша страна “, сподели тя.
Според Полина Карастоянова държавните почивни станции могат да играят ролята на карантинни хотели. Сред останалите оферти от организацията са продължение на програмата „ 60 на 40 “ до края на годината, основаването на опцията ваучерите за храна да бъдат употребявани и за туристически пътувания.
Конфедерацията на туристическия бизнес настояваща още за основаване на фонд за поддръжка за привличане и домакинство на интернационалните конференции и конгреси на територията на България.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР