40-годишният финансист Добромир Янев бе назначен за генерален директор на

...
40-годишният финансист Добромир Янев бе назначен за генерален директор на
Коментари Харесай

Нарушен ли е законът с новия генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“?

40-годишният финансист Добромир Янев бе назначен за общоприет шеф на Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “ на 4-ти август тази година. Заповедта за това е на Георги Тодоров – длъжностен министър на превоза. Председател на Управителния съвет до тогава е Ангел Забуртов.

В Управителния съвет, с изключение на Янев, тогава влизат Ивайло Иванов и Георги Димитров.

Всичко това се случва при към този момент разгласен от министъра конкурс за общоприет шеф, стартиран по-рано, на 16-ти юли.  

Доколко законно обаче е назначението на Янев?

Справка в Търговския указател сочи, че към оня миг той е представляващ сдружението „ С мисъл за всеки “, което е с нестопанска цел.

Но е едноличен притежател и шеф на „ Фин Експерт Бургас “ ЕООД. Статусът му е неизменен и към днешна дата. Предметът на активност на компанията е следният: „ Консултантски услуги в областта на финансите, счетоводството и застраховането; покупка на артикули или други движимости за препродажба в първичен, модифициран или обработен вид; продажба на артикули от лично производство; комерсиално посланичество и посредничество; комисионни, спедиционни и транспортни сделки; складови сделки; лицензионни сделки; стоков контрол; покупко-продажби с интелектуална собственост; хотелиерски, туристически, рекламни, осведомителни, програмни, импресарски или други услуги; покупка, градеж или обзавеждане на недвижими парцели за продажба; лизинг “.  

 



 

 

Дружеството е учредено на 29-ти март и вписано в Търговския указател при започване на април т.г.

Има редица условия в Закона за обществените предприятия за шеф или член на групов орган за ръководство и надзор на обществено дружество. Посочени са изчерпателно в член 20, алинея 1. Едно от тях, визирано в точка 10, е да не прави търговски покупко-продажби от свое или от непознато име.



Бидейки шеф и притежател на комерсиално сдружение Добромир Янев към оня миг, а и в този момент, генералният шеф на Директива за птиците „ Пристанищна инфраструктура “ наподобява не дава отговор на това условие.

Въпреки това обаче, в деня на назначението си той е заявил категорично следното: „ Не правя търговски покупко-продажби от свое или от непознато име “. Положил е автограф под декларацията, която приключва с изречението: „ Известно ми е, че за погрешни данни нося наказателна отговорност по член 313 от Наказателен кодекс “.    



Справка в уеб страницата на транспортното ведомство сочи, че Добромир Янев не е кандидатствал в състезанието за общоприет шеф. Допуснати до устната част на състезанието са: Евгений Москов, Петър Сеферов, Ивайло Иванов и Ангел Забуртов. 

насочи питане по проблема с назначението на Добрев до министъра на превоза и чакаме неговия отговор.
 Министерство на вътрешните работи отвън звеното на Гешев за изборни закононарушения
Министерство на вътрешните работи няма да е част от Националното междуведомствено звено, което ще работи по така наречен изборни закононарушения на вота 2 в 1 на 14 ноември, предава БНР. От...
 Професор Чорбанов аргументира за какво счита ограниченията за неуместни и зеления документ за ненужен
" С развиването на международната пандемия и разпространяването на ковид през последните 2 години станахме очевидци на голям брой както средновековни,...
 Доц. Гломб: Още не може да се оцени какъв брой антитела трябват за имунитет против ковид
Няма да влизам в спор с доцент Петър Атанасов, само че науката е 40 години по-напред от учебника, който цитира той и е ясно, че антителата против коронавирусите...
 www.expert.bg  Скелетът на динозавъра „ Големия Джон “ продаден за Евро 6,6 милиона  Експерти: „ Северен поток-2 ” няма да реши енергийната рецесия в Европа  Столична община ще желае помощ от страната за градския превоз  Дървата за огрев няма да нарастват  www.iwoman.bg  Бъди неотразима като французойка: Няколко скъпи съвета  Винаги помни: Ти самичък избираш своите мисли!  Ето по този начин се подготвя най-вкусната луканка  Места за посещаване и релакс в Банско  https://www.sportlive.bg  Предстои страховит уикенд: Пълна ТВ стратегия на най-интересните футболни мачове (23-24 октомври)  УЕФА номинира гола на Зоря против ЦСКА за №1 на седмицата в ЛК  Тежки обвинявания от Зоря: Стюард счупил ребра на техен почитател след мача?  Много сериозен проблем пред Солскяер преди дербито с Ливърпул - Бруно Фернандеш пропуща мача? Даровити младежи от Бургас получиха...
Над 60 възпитаници от разнообразни междинни учебни заведения и гимназии в Бургас аплайваха...

Заедно можем
Нарушен ли е законът с новия общоприет шеф... Рашков връща Тенчо Тенев като шеф на... Tези зодии надали са подобаващи за дълготрайни... Съединени американски щати: Глобалното стопляне е опасност за националната... Коронавирус: заплахата в Германия не е отминала... Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР