40-годишната Валери Бако е новото име, свързано със сексистко насилие

...
40-годишната Валери Бако е новото име, свързано със сексистко насилие
Коментари Харесай

Във Франция съдят жена, убила насилника си

40-годишната Валери Бако е новото име, обвързвано със сексистко принуждение във Франция. Не за това, че е част от тъжния лист на дамите, убити от своите сътрудници, а за това, че е у, оповестява BBC.

Процесът против Бако стартира в понеделник в Шалон сюр Сон, департамент в източна централна Франция.

Бако твърди, че е била единствено на 12 години, когато Даниел Полет стартира да я изнасилва. Мъжът е бил в пандиза, само че по-късно се връща в фамилния дом и твърди, че е възобновил насилието.

и признава, че го е умъртвила през 2016 година.

Процесът, придобил огромна популярност във Франция, укрепи публичния спор по отношение на насилието над дами. Дори над 600 000 души подписаха петиция, призоваваща за освобождението й.

Бако споделя, че е

Жената скрила тялото благодарение на две от децата си, само че била задържана през октомври 2017 година и признава за закононарушението.
 Френски тийнеджър закла татко си и пусна клип в интернет Френски тийнеджър закла татко си и пусна клип в интернет
Тийнейджър във Франция е задържан, откакто умъртвил татко си с хладно оръжие, по-късно споделял фрагменти от мястото на престъплението онлайн, съо...

Бако твърди, че Полет, който бил 25 години по-възрастен, е почнал да злоупотребява с нея, когато е била единствено на 12 години. Мъжът прекарал две години и половина в пандиза за тези злоупотреби през 90-те години, само че по-късно се върнал в фамилния дом и за първи път забременяла от него на 17-годишна възраст.

Бако споделя, че Полет се дами за нея и по-късно я принуждава да проституира. Тя признава, че го е застреляла със личния си револвер след случай с клиент през март 2016 година

Миналия месец излезе книга за нейния живот, в която написа, че се „ опасява от самото начало “ и че „ би трябвало да постави завършек на всичко това “.

За прокурорите по делото убийството преди този момент е било подготвяно, до момента в който отбраната споделя, че Бако е считала, че би трябвало да го убие, с цел да отбрани себе си и децата си.

" Екстремното принуждение, което тя претърпява в продължение на 25 години и страха, че щерка й ще бъде идната ", я предиздвикали да убие мъжа, декларира юриста на Бако Жанин Бонагинта пред „ Франс прес “.
 Опра Унфри с шокиращи разкрития: Изнасилване и побои в детството ѝ Опра Унфри с шокиращи разкрития: Изнасилване и побои в детството ѝ
Тъжната житейска история на известната водеща Опра Уинфри разплака милиони. Тя има доста сполучлива кариера, само че се оказва, че детството ѝ...

Съдебната власт остава прекомерно мудна, незадоволително реактивна и прекомерно снизходителна към причинителите, които може да продължат да упражняват своето принуждение “, добави тя.

„ Точно това може да подтикне обезверена жена да убива, с цел да оцелее “, проучва адвокатката.

Случаят на Бако се съпоставя с случая на друга французойка Жаклин Совадж, която беше наказана за убийството на брачна половинка си принудител, само че по-късно получи опрощение от президента през 2016 година

Очаква се процесът против Валери Бако да продължи към седмица.

Източник/ БГНЕС
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР