40-годишен мъж беше осъден на 5 години лишаване от свобода

...
40-годишен мъж беше осъден на 5 години лишаване от свобода
Коментари Харесай

5 г. затвор за агресивен служител на фирма за бързи кредити

40-годишен мъж беше наказан на 5 години " отнемане от независимост " и санкция от 5000 лв. , тъй като наложително е събирал отговорности, оповестиха от Окръжна прокуратура - Търговище.

Мъжът в качеството си на длъжностно лице се е опитал да принуди петима души да върнат заемите си към кредитна институция. Той ги заплашвал с принуждение и с ликвидиране.

Обвиняемият работел като офис управител във компания за бързи заеми в София. Работата му включвала да дава отговор за получени суми по утвърдени заеми и да оперира с финансови средства, благосъстоятелност на същата.

През декември 2017 година мъжът бил командирован в офис на компанията в град Търговище, като една от дилемите му била да се заеме с споразумяване на забавени заплащания. В началото на декември 2017 година 40-годишният мъж провел и осъществил срещи с двама мъже и три дами, които имали отговорности към кредитната институция, която представлявал.

Той се държал нападателно с клиентите и отправял към тях и към фамилиите им разнообразни закани и закани за разпра, нанасяне на побои и даже се заканвал " да ги убие ". Двамата мъже станали жертви освен на вербална, само че и на физическа експанзия от негова страна . Като при започване на срещите си с тях, за да ги респектира, им нанасял по няколко удара. Поведението на мъжа и неговите дейности довели до съществени терзания и боязън в пострадалите.

Присъдата може да се апелира пред Варненския апелативен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР