40 депутати от германския Бундестаг призоваха новия председател на Европейската

...
40 депутати от германския Бундестаг призоваха новия председател на Европейската
Коментари Харесай

Немски депутати: ЕС да изгради центрове за бежанци на външните граници на Съюза

40 депутати от немския Бундестаг приканиха новия ръководител на Европейската комисия /ЕК/ Урсула фон дер Лайен да обезпечи процедура за въздържане на притока на бежанци в Европа посредством създаване на центрове за мигранти по външните граници на Съюза.
Ако предлагането им бъде признато, какво би означавало това за България?
Депутатите молят Фон дер Лайен да работи за обезпечаването на такава процедура, при която в новите центрове тези, които търсят леговище, да отиват " непосредствено към процедура за приемане на леговище, а тези, на които е отхвърлен подобен статут, да бъдат депортирани ", се споделя в писмото на депутатите, представено от немския вестник " Welt am Sonntag ".
Строителството на подобен вид центрове е допустимо според член 43 от Директивата за Процедурите за леговище на Европейски Съюз. " За да има Евросъюзът отговор на миграционните процеси, ние се обръщаме към вас и Вашата поддръжка ", се споделя в писмото на депутатите към новия ръководител на Европейска комисия.
Бежанците, които получат статут на такива, би трябвало да бъдат разпределени от миграционните центрове по външните граници към останалите страни-членки на Съюза.
Писмото на депутатите, адресирано до Фон дер Лайен, е подписано от депутата от ХДС Мариан Венд, Филип Амтор, Армин Шустер и генералният секретар на партията Пол Зимяк, както и от представители от Италия, Гърция и Кипър, както и от Европейския парламент, показва БГНЕС.
В писмото, обаче, се отбелязва, че даже и центровете да бъдат издигнати, то управляващите в страните-членки на Европейски Съюз би трябвало да положат действителни старания за депортиране на незаконните мигранти с отхвърлен статут. Досега единствено доста дребна част от отхвърлените кандидат-мигранти са върнати в страни на генезис отвън Европа. Ако остане по този начин, всички основани буферни центрове бързо ще се препълнят. Тези, които нямат право на протекция, ще останат за непрекъснато в Европейския съюз.
Съвсем неотдавна висшият комисар по бежанските въпроси на Организация на обединените нации Филипо Гранди съобщи, че към 5000 деца мигранти живеят в заплаха от употреба и принуждение по гръцките острови. С други думи - обстановката е сериозна. Има ли още сили в Европа, с цел да води борбата против бежанската рецесия? Вижте отговора в специфичното изявление на Диляна Славова, ръководител на секцията по външни връзки към Европейския стопански и обществен комитет за Actualno.com.
Писмото на депутатите от Бундестага идва единствено месец, откакто политикът от ХДС Мариан Венд съобщи, че бежанският напън по балканския маршрут още веднъж доста се е нараснал заради противозаконната миграция през Турция към Гърция.
Днес стана ясно, че Гръцкото държавно управление ще изпрати 400 военни, които да се борят с нараствания мигрантски поток от Турция. По този метод държавното управление ще ускори сигурността около река Еврос, ситуирана в девероизточна Гърция.
Гръцкото държавно управление към този момент стартира набиране на военните, и съгласно министъра на защитата Михалис Хрисохоидис процесът ще завърши през февруари, а военните ще бъдат разпределени по границата през март следващата година.
Правителството на страната към този момент разположи специфични полицейски постове по автомагистрала Егнатия, където ще има нощни патрули, които ще ревизират, и арестуват тези, които съумяват да пресекат Евроса и да се насочат към Солун.
Бежанците ще бъдат настанявани в четири центъра от " затворен вид " - три в Източна Македония и един в региона на Солун. В същото време държавното управление обмисля разширение на обсега на оградата с бодлива тел при Орестиада по цялата дължина на река Еврос.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР