4 съвета за по-чисти и запазени дрехи В момента по

...
4 съвета за по-чисти и запазени дрехи В момента по
Коментари Харесай

Как правилното пране подобрява личната ни хигиена

4 съвета за по-чисти и непокътнати облекла

В момента по целия свят се натъртва на значимостта от вярна персонална хигиена и съблюдаване на съществени правила. През това време, е добре да преосмислим и преправим навиците си за разчистване на облекла и домакински текстил, за което LG събра няколко потребни съвета.
Правила за хигиена при работа с пране
Според Американския център за надзор на болесттите е добра концепция да следвате няколко елементарни правила по отношение на прането, изключително в случай че някой от вашето домакинство се разболее. Важно е да не разклащате коша за пране, защото това ще улесни освобождението на патогени във въздуха и е целесъобразно да носите ръкавици. Изперете облеклата при най-високата температура, подобаваща за материала и се уверете, че изсъхват. След измиване дезинфекцирайте кошницата за пране и измийте добре ръцете си.





Нуждаете се от чисти кърпи за ръце
Честото и цялостното миене на ръце стана по-важно от всеки път в всекидневието ни, тъй че би трябвало да внимаваме да сменяме и перем хавлиените кърпи по-често от нормално. Според микробиолозите кърпите би трябвало да се перат след три потребления, а спалното долни дрехи би трябвало да се пере всяка седмица, с цел да се избегнат патогените. Това значи, че даже в домакинство с двама души може да се наложи да сменяте кърпата си няколко пъти на ден.

От улицата към пералнята
Друг метод да се защитим е като неотложно сменим облеклата, с които сме били на открито или в публично транспортно средство, пускайки ги в пералнята допустимо най-скоро. Генерално през този интервал си заслужава да перете облеклата си по-често.





Често, нежно изпиране
Честото пране въздейства неподходящо освен на патогените, само че за жалост и на живота на нашите облекла. Имайки това поради, е потребно, в случай че вашата пералня има по този начин наречената функционалност за разчистване с пара – да вземем за пример в уредите на LG това се назовава “Steam” или " TrueSteam™ ". Със силата на парата можем да почистваме облеклата си доста по-ефективно като същевремнно предпазваме оптимално материята по време на пране. Технологията TrueSteam™, която е нежна към кожата, употребява силата на естествената чиста пара за изплакване на текстил вместо химикали, което е изключително значимо при разчистване на бебешки облекла, хора с алергии и сензитивна кожа. Освен това функционалността за измиване с пара на актуалните перални машини разрешава нанасянето на гореща пара без цялостен цикъл на изпиране, тъй че влакната на облеклата да се изгладят за 20 минути, да няма гънки без гладене и неприятните миризми и бактерии да изчезнат.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР