4 млн. лв. за закриване и рекултивация на депото в

...
4 млн. лв. за закриване и рекултивация на депото в
Коментари Харесай

4 млн. лв. за закриване и рекултивация на свищовско депо

4 млн. лева за закриване и рекултивация на депото в местността Ненова шатра получава община Свищов. Средствата са утвърдени от Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда, съобщи кореспондентът на .
Осигурените средства ще бъдат употребявани за техническа рекултивация на депото, а обвързване на общината ще бъде финансирането на тригодишната биологична рекултивация.
Районът, затрупан с към 355 000 кубични метра битови, промишлени, инертни и строителни боклуци, е над 46 декара и се намира в землището на град Свищов.
По плана се плануват няколко съществени действия – подготовка на терена, обслужваща дига и път, дренаж за инфилтрата, предепониране, газоотвеждане, изравнителен слой, запечатване, рекултивиращ слой, канавки и биологична рекултивация – затревяване и създаване на пътна връзка.
Заложено е планиране и създаване газ-дренажна система от три газови кладенеца, газ дренажни лъчове и газова дренажна мембрана. Предепониране ще се прави от терените, които не са благосъстоятелност на общината
Пред община Свищов следва избор на компания, която в най-кратки периоди да извърши дейностите по плана, свързани със закриване и рекултивация на сметището.
Откакто е закрито остарялото бунище, община Свищов вози битовите боклуци от претоварна станция до районното хранилище в с. Санадиново, община Никопол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР