4-годишната Таня от Сливен е диагностицирана с рядко генетично заболяване

...
4-годишната Таня от Сливен е диагностицирана с рядко генетично заболяване
Коментари Харесай

Бави се спешна трансплантация на 4-годишно дете от Сливен

4-годишната Таня от Сливен е диагностицирана с рядко генетично заболяване на черния дроб и незабавно се нуждае от чернодробна трансплантация. Клиника в немския град Хамбург е подготвена да одобри детето и подсигурява 96% успеваемост.

Документи за трансплантацията на момиченцето са подадени във Фонда за лекуване на деца на 20 август. Фондът желае мнението на консилиум, който на 10 октомври взима решение, че Таня може да бъде трансплантирана в България.

Майката - Петя Тенева, е обезпокоена, тъй като деца с сходна диагноза до момента не са трансплантирани у нас. Препоръката на лекуващите лекари е детето да бъде оперирано в чужбина. Не се знае кой е участвал на този консилиум, лекуващите лекари не са били поканени.

" Едва от две години съумяват да дигностицират това заболяване у нас, за какъв опит приказваме. Не желая детето ми да бъде умел заек ", споделя Петя Танева пре bTV.

Новият шеф на фонда за лекуване на деца - доктор Георги Деянов, посочи, че решение за 4-годишната Таня следва да бъде взето от публичния съвет идната сряда - 24 октомври.

По думите му консилиумът е решил, че детето може да бъде оперирано в болница " Лозенец " в София, а за интервенцията да бъде поканен професор от Лондон.

" Директорът на фонда не взима решенията, взима ги публичният съвет. Моята работа е оптимално бърза да придвижа документите на всяко дете ", сподели за предаването " Тази заран " доктор Деянов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР