4 години ще лежи в затвора Кирил Георгиев, който миналата

...
4 години ще лежи в затвора Кирил Георгиев, който миналата
Коментари Харесай

4 години затвор за шофьор, сгазил дете на пешеходна пътека

4 години ще лежи в пандиза Кирил Георгиев, който предходната година сгази 16 – годишния Костадин Джардов на пешеходна пътека край Атия. Тежката злополука на основния път Бургас – Созопол остави родителите без единственото им дете.

На 20 ноември предходната година 16-годишният възпитаник Костадин Джардов потегля за учебно заведение – бургаската Професионална гимназия по туризъм. Около 6:45 ч. пресича пешеходната пътека на рисковото кръстовище до военоморската база, тъй като рейсът за Бургас не влиза в селото, а спирката е на пътя. Тогава го опустошава джипът, ръководен от Кирил Георгиев. Възрастният мъж, пенсионер, е карал с 95 км/ч, при позволени 60. Въобще не е понижил преди пешеходната пътека, нито се е съобразил с времето – облачно, с мокра пътна настилка. Ударът е бил толкоз мощен, че тялото на момчето отхвърча на 53 метра и Костадин умира.

Бащата на починалото момче, което му е единствен наследник, Апостол бе на съвещанието и плачеше от самото начало. Майка му е рускиня и избра да не участва на делото. Апостол показа, че Кирил в никакъв случай не го е потърсил:

“Не съм се чувал с него, не ме е търсил, въобще – нищо. Даже в никакъв случай не съм го виждал тоя човек. Сега ще го видя “

А самият Кирил изясни това пред медиите:

„ Не можах да стигна до вярно решение. Дали няма да им причиня по-голяма болежка “
 Пасарелка и кръгово вършат на кръстовището палач край Атия  Проект за кръгово придвижване, където убиха 16-годишния Костадин, отлежава няколко години  Джип умъртви момче на зебра, няма следи от спирачен път
В Бургаския областен съд Кирил призна виновността си и делото потегли по съкратеното произвеждане. Въпреки сериозния си опит зад кормилото, се оказа, че е имал нарушавания, свързани с висока скорост, неплащане на застраховка, неработещи фарове, шофиране без колан…

Едва в правосъдната зала, Кирил се обърна към почернения татко и му сподели, че съжалява и му сервира съболезнования. Георгиев показа, че няма ден, в който да не мисли дали не е можел да предотврати случая и да върне времето обратно. Мъжът изживял посттравматично душевно разстройство след злополуката.

Въпреки чистото му правосъдно минало, окръжният арбитър Катя Господинова бе безапелационна, че действието съставлява социална заплаха и уточни, че на пътя един момент нехайство, коства човешки живот и разрушени ориси.

Седем години затвор изиска окръжният прокурор за Кирил, юристите на фамилията на детето – с 1 – 2 години повече, а сътрудниците им, защитаващи водача – даже условно наказване. В последна сметка, наказването се редуцира, тъй като делото се гледа по съкратеното разследване и крайната е 4 години затвор. Апостол Джардов бе безапелационен, че ще я апелира.

Днес, край с. Атия се построява пешеходна пасарелка, а рейсът влиза в селото, само че фамилията на Костадин в никакъв случай няма да го види като зрелостник, а съучениците му – да седнат до него в класната стая.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР