4 900 000 лева ще бъдат инвестирани в община Чипровци

...
4 900 000 лева ще бъдат инвестирани в община Чипровци
Коментари Харесай

Чипровци с амбициозна строителна програма за близо 5 милиона лева

4 900 000 лв. ще бъдат вложени в община Чипровци през актуалната строителна стратегия, научи организация BulNews.
Очаква се тя да започва до края на юли. Един милион и 200 000 лв. ще бъдат вложена в улици.
„ Ще подменим водопроводa на няколко улици в Чипровци, а по-късно поетапно ще поставим и асфалт. В момента сме в процедура за избор на реализатор на поръчката”, заяви кметът Пламен Петков. В края на предходната година с Министерско разпореждане бяха отпуснати 1.2 милиона лв. В момента е в ход и процедурата за Компостиращата апаратура. Съоръжението ще обслужва общините Чипровци и Георги Дамяново и възлиза на сумата от 3.4 милиона лв.. Срокът за осъществяването му бе продължен до май идната година.
300 000 лв. от финансовите разноски са заложени за актуалната година. В най-скоро време в Чипровци ще има станция за зареждане на електрически колела. По план общината има 5 велосипеда, а със лични средства ще закупи още толкоз. Модерните колелета ще могат да се употребяват от туристите при визитите в балканското градче. Станцията ще бъде построена на площадчето до центъра на града, което също ще бъде реконструирано.
Първо ще стартира строителството на комбинирана спортна площадка в Железна.
„ Такава към този момент има в Горна Лука, само че тази в Железна ще е още по-голяма и модерна”, посочи Петков. С 10 000 лв. ще бъде заварден гробищният парк в Железна. Инфраструктурата към Католическия параклис на Историческия рид в Чипровци ще бъде довършена.
„ Строителната стратегия на общината за тази година е много амбициозна. Дано да нямаме административни пречки и да я изпълним напълно”, си пожела кметът на Чипровци Пламен Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР