4,2 млн. лв. са определени през настоящата година от Министерството

...
4,2 млн. лв. са определени през настоящата година от Министерството
Коментари Харесай

МРРБ дава над 4 млн. лв. общините за изработване на общи устройствени планове

4,2 млн. лева са избрани през актуалната година от Министерството на районното развиване и благоустройството в помощ на общините. Парите са за разработване на планове на общи устройствени проекти (ОУП). Целта е да се обезпечи цялата територия на страната с общи устройствени проекти, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Всяка община може да кандидатства за друго по мярка безплатно съфинансиране съгласно това дали попада в първа, втора или трета група . Сумите се пресмятат като % от контрактуваните цени сред общините и определените реализатори за направата на устройствените проекти.
 Застрояване на Кара дере планува новият Общ организационен проект, предизвестяват еколози
Застрояване на Кара дере планува новият Общ организационен проект, предизвестяват еколози

Почти 2000 мнения за опазване на природата там

Общините от първа група ще получат 50% от размера на контрактуваната цена, само че не повече от 164 048 лв.. Тези от втора група ще получат 65%, само че не повече от 142 650 лв.. Общините от трета група - 80% от размера на контрактуваната цена, само че не повече от 121 253 лв. .

От 2014 година до 2021 година Министерство на регионалното развитие е отпуснало близо 19,5 млн. лева за съфинансиране на изработването на Общ устройствен план.

162 общини имат утвърдени настоящи общи устройствени проекти за цялата им територия към края на предходната година .
 Демократите в Русе упорстват за смяна на общия организационен проект на града
Демократите в Русе упорстват за смяна на общия организационен проект на града

Жителите желаят индустриалната зона “Тегра ” да остане със статут “предимно индустриална ”

Към момента, съгласно условията на Закона за устройство на територията (ЗУТ), не престават да се извършват други 88 съглашения с общини-бенефициенти за разработване на общите им устройствени проекти. Има и общини, които сами финансират тази активност.

Съгласно Закона за устройство на територията общините няма да имат право да утвърждават подробни устройствени проекти без признат Общ устройствен план. Предвижда се условието да влезе в действие от 1 януари 2023 година.

Пълните условия и правила за кандидатстване могат да бъдат открити в секция Общи устройствени проекти на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР