Ако искате да дадете възможност, да ангажирате или да мотивирате

...
Ако искате да дадете възможност, да ангажирате или да мотивирате
Коментари Харесай

4:1 - резултатът, който ще ви съсипе

Ако желаете да дадете опция, да ангажирате или да мотивирате останалите, не се фокусирайте само върху развиването на позитивното държание. Обърнете също по този начин внимание и на това, което би трябвало да спрете да вършиме. Защо? Защото хората помнят повече неприятните, в сравнение с положителните неща. Множество проучвания демонстрират, че хората обръщат доста повече внимание на отрицателната информация. Например, когато желаят да напомнят значими прочувствени събития, хората помнят четири отрицателни мемоари за всеки един позитивен. Така че кои поведенчески модели би трябвало да заобикалят водачите? Основавайки се на 360 изявленията със експерти, се откроиха три.

Осъдителен, невербален език на тялото.  Никой, изключително съумелите ви сътрудници, не приема да се отнасят към него със състрадание. Проучванията демонстрират, че някъде сред 75 до 90% от нашето въздействие идват от невербалната ни връзка, и тонът е основен детайл от това. Правите ли мнения за останалите по способи, които звучат жестоко, оценително и снизходително? Много постоянно това не е нашето желание, само че е реакция на момента. Други невербални дефекти включват намръщване, сбръчкване на вежди, озадачени физиономии (говорещи: „ Ти тъп ли си? ”) вдървеност и жлъч. Макар на пръв взор дребни, всяка от тези изпуснати реакции водят до обилни вреди в връзката с останалите.

Прекъсване и разпитване.  Има доста разсъждения към това по какъв начин да се организира „ диалог, който води до нововъведения ” и по какъв начин да се „ сътвори безвредна среда за чиновниците да придвижат своите хрумвания напред ”. Почти е невероятно за хората да се почувстват сигурни, в случай че шефът заема огромна част от ефирното време, прекъсва хората или разпитва за половинчати хрумвания. Да, в действителност, чиновниците би трябвало да могат да споделят с изясненост, само че в случай че очаквате всяка концепция да бъде приключена, изцяло премислено, или структурирана преди някой да си отвори устата, вашите сътрудници ще одобряват, че не сте подготвени да инвестирате време, с цел да бъде скъп сътрудник.

Да бъдат непоследователни.  Равни или не чиновници постоянно разясняват какъв брой обезкуражаващо е да видят сътрудник в две разнообразни светлини – безусловно очарователни с изпълнителния екип и външни клиенти, и проявяващи цялостно пренебрежение към тези, с които работят всеки ден. Този тип държание прави хората доста по-запомнящи се и отблъскващи. Други споделят разнообразни усещания – чувство за вървене върху яйца в работата, чудейки се кой ще се появи: „ усмихната, чаровна и занимателна персона ” или „ неоправдателна, прочувствено сприхава и намусена персона ”. С течение на времето, това води до пасивни, нападателни реакции от страна на другите в техния опит да се избегне борби.

В последна сметка, преданост и поредност са двете неща, които не могат да изискват или да бъдат заложени като очакване. Неща като мотивация основана на страха, омаловажаване на индивида или игра с властта могат да докара до действително и бързо съблюдаване на разпоредбите от страна на другите, само че това е краткосрочно. В последна сметка отрицателното държание ще ви съсипе като персони и хората няма да ви почитат. Помислете какво държание може да се наложи да спрете да следвате, тъй че да можете да имате позитивно, дълготрайно влияние.

Ейми Джен Су и Мюриел Уилкинс, съ-основатели и сътрудници в Isis Associates – бутик за коучинг на водачи и развиване на мениджъри.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР