3D-отпечатаната храна ще стане масова в домовете на руснаците след

...
3D-отпечатаната храна ще стане масова в домовете на руснаците след
Коментари Харесай

Руснаците ще си правят храната у дома с 3D принтери


3D-отпечатаната храна ще стане всеобща в домовете на руснаците след няколко години
(снимка: CC0 Public Domain)

3D принтерите ще стартират всеобщо да печатат храна в кухните на руснаците след 5-7 години, заяви Дмитрий Песков, специфичен представител на президента Путин по цифрово и софтуерно развиване.

Самите принтери ще бъдат съвсем толкоз налични, колкото прахосмукачките, споделя Песков пред РИА Новости. Печатът на годни за консумация артикули на 3D принтер към този момент е действителност, само че съгласно него към този момент този способ се употребява в дребен мащаб – да вземем за пример за декориране на торти.

Песков е сигурен, че с цел да стане технологията по-широко публикувана, тя би трябвало да „ сплоти старания ” с друга възходяща наклонност – производството на растително месо, отбелязва организация.

„ Все още сме на доста ранен стадий,  но мисля, че ще отнеме 5-7 години, с цел да намерим решения, които желаеме да сложим в нашите кухни… Това несъмнено ще бъдат всеобщи евтини устройства, нещо като прахосмукачките ”, добавя Песков.
още по тематиката
Съставките също няма да са скъпи, твърди той. В допълнение, 3D-отпечатаната храна ще спомогне за доста понижаване на въглеродния отпечатък, защото ще се употребяват растителни съставки при производството ѝ.

Проектът за създаване на подобен принтер е включен в пътната карта на Научно-техническа информация за FoodNet – това е пазар на нови технологии, артикули и услуги в региона на производството и потреблението на храна, който може да усъвършенства качеството на живот на хората и да подтиква растежа на стопанската система.

Предвижда се FoodNet да се трансформира в интернационален пазар, на който съветските компании могат да продават новаторски артикули и да дават услуги по целия свят. Според специалисти на Научно-техническа информация, до 2035 година размерът на FoodNet пазара ще възлезе на 3,5 трилиона $.

Пътната карта на Научно-техническа информация до 2028 година планува руснаците независимо да си създават храна благодарение на. Развитието в тази област към този момент е в ход. Един от сюжетите допуска, че домашното устройство може да отпечатва месо от растителен протеин или от авансово култивирани месни кафези.

В промишлен мащаб проекти за произвеждане на 3D-отпечатани артикули към този момент – тя има намерение да създава пилешки хапки по новата технология.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР