390 зеленчукопроизводители от област Хасково са останали без оторизирана субсидия

...
390 зеленчукопроизводители от област Хасково са останали без оторизирана субсидия
Коментари Харесай

Танева разкри колко зеленчукопроизводители са останали без субсидия

390 зеленчукопроизводители от област Хасково са останали без оторизирана дотация през 2019 година, когато Министерството на земеделието храните и горите извърши по-мащабни инспекции в бранша на зеленчуците.
Площите, върху които те са оповестили произвеждане на зеленчуци, са 906 хектара, които съставляват 14% от площите с плодове и зеленчуци в региона.
Това заяви земеделският министър Десислава Танева на днешния парламентарен надзор. От тези 390 производители, 253 още веднъж са декларирали развъждане на зеленчуци през 2020 година
Общо за региона 1702 бенефициери са заявили предходната година площи по 7 схеми от обвързаното подкрепяне за плодове и зеленчуци. Те са оповестили общо 6314 хактара, от които след инспекциите на Държавна фирма „ Земеделие “ възможно за подкрепяне е било производството върху 5408 хектара.
Наказанието за злоупотребилите бенефициенти е неизплащане на дотациите за 2019 година Според размера на откритата неприемлива повърхност по отношение на общо декларираната на всеки от нарушителите има разнообразни по тип наказания, като най-тежката е в идните 3 години дотацията по обвързаното подкрепяне да се удържа от МЗХГ, посочи Десислава Танева.
Аграрният министър уточни още, че тази година оповестените в страната площи със зеленчуци ще се ревизират на 100%, а тези с плодове – на 50%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР