39-годишният Димитър Любенов, собственик на две фирми за внос на

...
39-годишният Димитър Любенов, собственик на две фирми за внос на
Коментари Харесай

Шофьорът, предизвикал катастрофата на Околовръстния път, карал с 200 км/ ч и има 29 фиша

39-годишният Димитър Любенов, притежател на две компании за импорт на коли и филтриране на отпадни води, е водачът, който провокира жестокия конфликт на столичния Околовръстен път рано тази заран, съобщи „ 24 часа ”.

Той е арестуван. Мъжът има 29 фиша за нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, като множеството от тях са за превишена скорост.

Половината не са платени и са на стойност 4500 лева

При случая, който стана в региона на огромен търговски център към 4.30 часа, почина 64-годишен френски жител, а 62-годишната му брачна половинка е в реанимацията на УМБАЛ „ Света Анна ” в тежко положение със строшен прешлен и фрактури на таза.

Семейството пътувало в лек автомобил „ Форд Фокус ” към летище София за полета до Париж в 7.30 часа. Френските жители са били на отмора в Банско. Колата е ръководена от 46-годишен българин.

В нея се врязва с висока скорост първокласното „ Порше Панамера ”, карано от 39-годишния Димитър Любенов, който от локалното платно се опитал да се включи в главното.

След удара, „ Форд ”-ът се прекатурва по таван. Водачът му също е потърпевш. Той е превозен във Военномедицинска академия.

Първоначално виновният водач изрично е отказал да даде проба с дрегер за алкохол и опиати, като декларирал, че „ ще се оправи в Министерство на вътрешните работи болница ”.

По-късно обаче е дал кръвна проба във ВМА. Според свидетел, малко преди злополуката „ Поршето ” го е задминало с над 200 километра в час.

Движението в региона бе мощно затруднено и се осъществяваше единствено в дейната лента. По случая е формирано досъдебно произвеждане.

По-късно прокуратурата ще даде брифинг. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР