39-годишният Димитър Любенов, който миналата неделя блъсна кола и уби

...
39-годишният Димитър Любенов, който миналата неделя блъсна кола и уби
Коментари Харесай

Изтребителят от Околовръстното е обвинен, че умишлено е убил френския турист

39-годишният Димитър Любенов, който предходната неделя блъсна кола и умъртви френски екскурзиант в София, към този момент е обвинен, че съзнателно е предизвикал гибелта на жертвата. От Софийската градска прокуратура оповестиха, че са изменили обвиняването на Любенов, откакто събраните доказателства демонстрираха, че той е карал автомобила си Порше Панамера със 195 км/ч при ограничаване от 80 км/ч, след приложимост на кокаин и с 1,73 промила алкохол в кръвта.

Инцидентът стана през нощта на 25 септември на Околовръстното шосе в София. Загиналият френски екскурзиант се е прибирал със брачната половинка си от отмора в Банско, където са били с децата си. Шофьор от хотела е трябвало да закара двамата съпрузи до летището в София, само че колата им беше свиреп ударена от Любенов. 64-годишният французин умря, а брачната половинка му е в болница със междинна телесна щета и без спомен за случилото се. По-леко е потърпевш водачът на колата, в която са били туристите.

" В хода на следствието бяха събрани доказателства, че обвиненият е управлявал лекия автомобил след приложимост на кокаин и с централизация на алкохол в кръвта си 1,73 промила. Към момента е открито, че скоростта на автомобила е била 195 км/ч при ограничаване 80 км/ч, както и че приближавайки лекия автомобил, в който са били потърпевшите, обвиненият не е подхванал дейности за понижаване на скоростта или прекъсване ", обявиха от прокуратурата и показаха, че Любенов ще дава отговор за съзнателно причиняване на гибелта на умрелия и пострадванията на двамата потърпевши. Случаят е и изключително тежък, за което той може да бъде осъден с от 15 до 20 години или пожизнен затвор.

Това е втори случай, в който прокуратурата упреква водач за съзнателно породена гибел на пътя след приложимост на алкохол и опиати и шофиране с превишена скорост. Такова обвиняване беше повдигнато и на Кристиян Николов, който преди две години блъсна и аргументи гибелта на журналиста Милен Цветков, само че на първа инстанция съдът не одобри умисъла и осъди Николов на 9 години затвор.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР